دبیر كمیته علمی كشوری كرونا، درباره موضوعات مورد بحث در جلسه اخیر كمیته علمی كشوری كرونا توضیحاتی ارائه داد.
حمیدرضا جماعتی، با اشاره به بررسی داروهای پكسلووید و مولنوپیراویر گفت: باتوجه به مطالعات اخیر در مجلات معتبر و مطرح دنیا در مورد اثرات این داروها، بررسیهای زیادی صورت گرفت و مقرر شد كه مسیر قانونی آن، طی شود.
وی با اشاره به جلسه این هفته كمیته علمی كشوری كرونا، افزود: آخرین گزارشها از كرونا در جهان و ایران بررسی و مشخص شد كه ابتلاء، بستری و مرگ و میر بر اثر كرونا در اكثر كشورهای دنیا، رو به كاهش است البته چندین كشور از جمله كره جنوبی، ژاپن و استرالیا افزایش بیماری را گزارش كرده بودند كه دوباره روند بیماری، بستری و مرگ و میر رو به كاهش بوده است.
جماعتی با بیان اینكه سویه غالب كرونا در اكثر كشورهای جهان، BA.5 است، افزود: سویه جدید BA.2.75 در هند شناسایی و روند ابتلاء به آن، افزایش یافته اما میزان مرگ و میر در این سویه، افزایش نیافته بلكه سرایت زایی بالایی و شباهت زیادی به BA.5 دارد. سویه BA.5 مرگ و میر بالایی ندارد و علل مختلفی از جمله گسترش واكسیناسیون، ایمنی ناشی از ابتلاء در موجهای قبلی كرونا در این روند، تأثیرگذار است.
دبیر كمیته علمی كشوری كرونا یادآور شد: خوشبختانه شاهد افزایش تزریق واكسن در نوبت یادآور در كشور هستیم اما لازم است كه همه افراد واجد شرایط، نوبت یادآور را تزریق كنند چون فصول سرد را در پیش داریم و احتمال بروز یك یا دو موج بیماری در ماههای باقی مانده سال، وجود دارد؛ بنابراین توصیه ما، تزریق نوبت یادآور و افزایش ایمنی بدن در جامعه است.