سازمان بهداشت جهانی در پی بارش های سیل آسا، نكاتی را برای حفظ ایمنی بیشتر در برابر خطرات احتمالی سیل اعلام كرد.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی برای محافظت در برابر خطرات ناشی از سیل باید علائم هشدار و مسیرهای تخلیه محله خود را بشناسید و از مناطق مستعد سیلاب و رانش زمین مطلع باشید.
بر اساس این گزارش با رعایت نكاتی كه در این مطلب آمده است، به هنگام سیل با این اقدامات سلامت خود را حفظ كنید.
ترویج اقدامات بهداشتی مناسب و روشهای بهداشتی آماده سازی غذا
از آب سیل برای شستن ظروف، مسواك زدن یا شستن و پختن غذا استفاده نكنید و اگر با آب سیل در تماس بوده اید، دست و بدن خود را با آب و صابون بشویید.
تمیز كردن خانه به شكلی ایمن پس از آبگرفتگی
هر چیزی كه قابل شستشو و تمیز كردن با محلول سفید كننده نباشد (مثل بالشت و تشك) را دور بیاندازید.
همه دیوارها، كفها و سطوح دیگر را با آب و صابون و همچنین محلول سفید كننده تمیز كنید.
محافظت در مقابل پشه
اگر در منطقه سكونت شما آب راكد وجود دارد از مواد دافع پشه استفاده كرده و آن را طبق دستورالعمل مندرج روی بسته بندی محصول به لباس یا بدن خود بمالید.
همچنین شلوار و پیراهن آستین بلند پوشیده و زیر پشه بند بخوابید.
دور ریختن غذاهایی كه با سیلاب در تماس بوده اند
خوردن غذایی كه با سیلاب در تماس بوده بهداشتی نیست و خطر بیماریهای با منشأ آب آلوده را افزایش میدهد، بنابر این هر غذایی كه با سیلاب در تماس بوده را باید دور ریخت.
خودداری از تردد پیاده یا با ماشین از مناطق سیل زده یا دچار آب گرفتگی
حتی كمترین میزان آب نیز میتواند خطرات چشمگیری برای خودروها به همراه داشته باشد.
ممكن است سیمهای برق در آب افتاده باشند یا آب حاوی مواد شیمیایی خطرناك باشد.
همچنین سیل به راحتی میتواند انسان و ماشین را با خود ببرد.
كلردار كردن یا جوشاندن آب برای نوشیدن یا پختن غذا
تأمین مستمر آب آشامیدنی سالم مهمترین اقدام برای كاهش خطر شیوع بیماریهای با منشأ آب آلوده در مناطق سیل زده است، بنا بر این كلردار كردن یا جوشاندن آب برای نوشیدن یا پختن غذا در این مناطق ضروری است.