از ساعت به مدت

فقط 10 درصد مردم تهران مبتلا شده اند

بر اساس آماری كه از سوی وزارت بهداشت منتشر می شود در تهران به طور مشخص فقط 10 درصد مردم مبتلا شده اند و 90 درصد هنوز احتمال دارد كه به بیماری كووید 19 مبتلا شوند.

1399/03/27
|
06:21


دكتر محبوبه حاج عبدالباقی )متخصص بیماری های عفونی( در گفتگو با برنامه "پاسخگو" 24 خرداد گفت: بر اساس آماری كه از سوی وزارت بهداشت منتشر می شود در تهران به طور مشخص فقط 10 درصد مردم مبتلا شده اند و 90 درصد هنوز احتمال دارد كه به بیماری كووید 19 مبتلا شوند.
ایشان ادامه داد: شاید این سوال برای ما پیش بیاید كه چرا پیش تر 70 درصد مردم فاصه گذاری فیزیكی و نكات بهداشتی را رعایت می كردند اما این آمار در حال حاضر به 30 درصد تقلیل پیدا كرده است؟
دكتر حاج عبدالباقی توضیح داد: ما واقعا درك می كنیم كه مردم خسته شده اند. از ابتدا به علت عدم شناخت كافی از این بیماری فكر می كردیم اگر مردم مدت كوتاهی قرنطینه بشوند بیماری تمام می شود. البته این قرنطینه در كنترل بیماری تاثیر بسیار زیادی داشته است اما از ابتدا هم گفتیم باید مراقب باشیم تا بیماری اوجی پیدا نكند و مردم به تدریج بیمار شوند و مراجعه كنند تا زمانی كه درمان قطعی و اكسن موثر پیدا شود.
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران عنوان كرد: ما نمی توانیم فاصله اجتماعی را رعایت كنیم. مردم دوست دارند پدر، مادر، اعضاء خانواده خود و دوستانشان را ملاقات كنند و یا در مراكز خرید حضور پیدا كنند. اگر ما مراودات اجتماعی را از زندگی اجتماعی مردم بگیریم مردم افسرده خواهند شد. شرایط نباید به این سختی باشد اما باید فاصله فیزیكی را رعایت كنیم و فعلا تا زمان مشخص شدن درمان فراموش كنیم به هم نزدیك شویم، همدیگر را در آغوش بكشیم یا از فاصله نزدیك با یكدیگر صحبت كنیم. ما باید پدر و مادر و اقوام مان را ببینیم اما در زمان صحبت كردن فاصله كمتر از یك متر را رعایت كنیم. همچنین افرادی كه بیمار هستند باید ماسك بزنند. سایر افراد هم در فضایی كه فكر می كنند فاصله كمتر از یك متر است حتما ماسك بزنند. در ضمن شستن دست ها بسیار اهمیت دارد. این شرایط آنقدر باید ادامه پیدا كند كه داروی موثر پیدا كنیم.
دكتر حاجی عبدالباقی در مورد تبلیغاتی كه برای برخی از داروها انجام می شود اظهار كرد: خوش باوری است كه فكر كنیم درمان قطعی پیدا كرده ایم. داروهایی كه استفاده می شود اثراتی داشته و مرگ ومیر را تا حدی كم كرده است. اما ما نباید از مطالعات كوچك نتایج بزرگ بگیریم. در مورد این بیماری درمان هایی داریم كه تا حدودی موثر هستند و این موضوع به زمان استفاده از این داروها بستگی دارد. مثلا اگر داروئی به جای این كه در ابتدای بیماری تجویز شود با تاخیر به بیمار داده شود بی تاثیر خواهد بود.

دسترسی سریع
پاسخگو