یك روانشناس، محبت را به عنوان شاه كلید رابطه سالم بین فرزند و والدین دانست و گفت: والدین با سرزنش كمتر، می توانند به قلب فرزند نوجوان خود نفوذ كنند.
كامران شیوندی، در رابطه با ایجاد رابطه مستحكمتر بین والدین و نوجوان، صحبت كرد.
این روانشناس، دوران نوجوانی را یكی از دورانهای بسیار سخت زندگی دانستند كه با خروج از دوره كودكی همراه است و به دوران برزخ نیز تشبیه شده است.
وی، شخصیت را به سه بخش تقسیم كردند، كه متشكل از قلب، جسم و تعقل است، ایشان دوره نوجوانی را متمركز به قلب میدانند، قلبی كه هیجان و طوفان به همراه دارد. نوجوانی را از یك طرف با تغییرات فیزیولوژیك و از طرف دیگر با طوفانهای روانی همراه دانستند.
یكی از توصیفاتی كه شیوندی از دوران نوجوانی داشت، ترشح هورمونهای جنسی مختلف است كه در شكلگیری عضلات و صفات ثانویه جنسی مؤثر است. فصل مشترك این هورمونها بین دختر و پسر، حالت هیجانی شدید و تغییرات خلق و خوی نوجوان است كه با افزایش ترشح هورمون در هر دو جنس نوجوان، باعث شكلگیری صفات ثانویه جنسی میگردد
كارشناس برنامه آگاهی از دو راهكار را برای والدین ضروری دانست: یكی شناخت والدین از نیازهای اساسی نوجوان و دیگری بحث مسئولیت پذیری است، كه با تأمین حس استقلال نوجوان همراه باشد. از جمله این نیازها، نیاز به احترام توجه، همدلی، مسئولیت پذیری، استقلال و آزادی تمام عیار و…، را میتوان نام برد.
در این میان در صورت از بین بردن حس مثبت مسئولیت پذیری در نوجوان، احساس شرمساری و گناه در نوجوان شكل میگیرد كه باعث از بین رفتن عزت نفس و اعتماد به نفس در او خواهد شد.
شیوندی دوران نوجوانی را به دوران نیاز به آزمون و خطاهای پرتكرار دانستند، كه در این بین نیاز به اغماض و چشم پوشی والدین را ضروری دانستند.
كارشناس برنامه، دوره نوجوانی را به دو مرحله اولیه كه 11 تا 15 سالگی و ثانویه كه بین 15 تا 23 سالگی است، تقسیم بندی كردند.
در دنیای جدید به دلیل تعداد فرزند كمتر، تمركز والدین بر نوجوان بیشتر میشود و باعث تأخیر در هویت یابی نوجوانان میگردد، كه این تأخیر جنبههای منفی متعددی برای جامعه به همراه خواهد داشت.
شیوندی با تاكید بر این نكته كه نوجوان مایل به جایگزینی با منبع قدرت است، از ناسازگاری نوجوان با والدی كه حاكمیت بیشتری در خانواده دارد، صحبت كرد. اگر مؤلفههای عزت نفس و اعتماد به نفس را به خوبی در كودك نهادینه كرده باشیم، نوجوان كمتر با منبع قدرت خانواده درگیری خواهد داشت.
كارشناس برنامه متذكر شدند والدین همراه با نیش زبان، سرزنشگری و كنترل گری، بیشترین مشكلات را با نوجوان خود خواهند داشت.
از دیگر مباحثی كه در این برنامه مطرح گردید توانایی جلب اعتماد نوجوان بود در صورت عدم موفقیت در این زمینه نوجوان تمایل به انجام هیچ گونه گفتگویی با والدین را نخواهد داشت.
شیوندی، محبت را به عنوان مهمترین شاه كلید رابطه سالم بین فرزند و والدین دانست.
كارشناس برنامه در جواب مجری كه سوال كرد چگونه میتوان بر قلب نوجوان نفوذ كرد، گفت: با كنترل گری و سرزنشگری كمتر، همراه با وحدت رویه بیشتر پدر و مادر با دادن آزادی و اختیار طراحی شده همراه با رهبری به نوجوان، میتوان در قلب نوجوان نفوذ كرد.