رئیس ایمنی حمل و نقل مركز تحقیقات راه و شهرسازی كشور، گفت: ما از جشنواره پیشگیری از سوانح و حوادث استقبال می كنیم زیرا با اطلاع رسانی های متعهدانه می توانیم شاهد كاهش تلفات باشیم.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، محمدرضا احدی، رئیس ایمنی حمل و نقل مركز تحقیقات راه و شهرسازی كشور، در گفت و گو با رادیو سلامت در خصوص چگونگی پیشگیری از سوانح و حوادث به مساله ایمنی راه ها اشاره كرد و گفت: بر اساس سه ركن انسان؛ راه، وسیله نقلیه و مطالعه در این زمینه می توانیم بخش قابل توجهی از سوانح را كاهش دهیم .
وی ادامه داد: با مطالعه مدیریت ایمنی راه ها و اجرایی كردن آنها از جمله نحوه جا به جایی افراد و فراهم كردن راه های ایمن می توانیم صدمه را كاهش دهیم. واكنش مناسب پس از حادثه نیز در این طرح در حال بررسی است.
رئیس ایمنی حمل و نقل مركز تحقیقات راه و شهرسازی كشور، درباره اهمیت نگاه پیشگیرانه به سوانح و حوادث در حوزه راه ها گفت: اهمیت تحلیل نقاط حادثه خیز برای راهنمایی و رانندگی، شهرداری ها و سازمان های مرتبط با ایمنی ترافیك بسیار است؛ بازرسی ایمنی جاده (RSI) به عنوان ابزار موثر برای شناسایی ایمنی به رسمیت شناخته شده است كه می توانیم با بررسی های بیشتر در آینده، سوانح را مدیریت كنیم.
وی در ادامه، بیشترین فعالیت های مركز تحقیقات و پژوهشكده حمل و نقل و رسالت این مركز را تحقیق و كاربری كردن پژوهش ها دانست وافزود: تعریف و توصیف عوامل موثر در تصادفات، گامی اساسی برای كاهش و به حداقل رساندن عوامل ایجاد تصادف است كه باعث ایمنی بیشتر سیستم حمل و نقل و بهبود آن میشود. یكی از راهكارهای كاهش این هزینه ها بازرسی ایمنی راه در مراحل مختلف طراحی، ساخت، بهره برداری و تعمیر و نگهداری راه ها است كه هدف اصلی كاهش آمار تلفات جاده ای از طریق به كارگیری شیوه پیشگیرانه است.
وی ادامه داد: ایمن سازی معابر، یكی از پارامترهای بسیار مهم بررسی شده در اكثر كشورهای دنیا و مجامع بین الملل است. با مطالعه و بررسی می توان عوامل موثر در رخداد تصادفات ترافیكی را شناسایی كرد. بر همین اساس، در حال حاضر، پروژه راهبرد ملی ایمنی راه ها در دست اجرا است. در قطعنامه سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی، اقدام برای ایمن سازی راه ها برای كاهش تلفات، در دستور كار قرار گرفته است .
رئیس ایمنی حمل و نقل مركز تحقیقات راه و شهرسازی كشور، با اشاره به دیگر فعالیت های این مركز گفت: طرح ملی بازرسی ایمنی راه در كاهش تلفات، بسیار اثربخش بوده است. همچنین طرح جامعه ایمنی راه ها از سال 1386 تا كنون با كاهش 50 درصدی تلفات توانسته است آمار مرگ و میر را از 32هزار به 15 هزار برساند كه البته هنوز باید برای كاهش این رقم تلاش كنیم.
وی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل جهانی بر روی ایمنی راه كار كردیم و در این چشم انداز، امیدواریم تلفات جاده ای امسال به ازای 100هزار نفر به 20 نفر و در سال1405 به 10 نفر و در سال 1410 به 5 نفر تقلیل یابد.
یادآور می شود، علاقه مندان برای شركت در نخستین جشنواره كشوری «پیشگیری از سوانح و حوادث » می توانند آثار خود را تا یكم آذر ماه به دبیرخانه جشنواره به نشانی info@jpsh.ir یا سایت جشنواره به نشانی www.jpsh.ir ارسال كنند.