متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاكید بر این كه تغذیه مادر بر كیفیت شیردهی به طور مستقیم تاثیر دارد، گفت: دریافت منابع انرژی در شش ماهه دوم شیردهی می بایست افزایش یابد.
دكتر فریبا كوهدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در برنامه «فراسو» گروه تغذیه و سلامت شبكه رادیویی سلامت در رابطه به دریافت منابع انرژی در دوران بارداری و شیردهی گفت: اضافه دریافت انرژی مادر در دوران بارداری، روزانه 300 كیلو كالری می باشد. در شش ماهه اول شیردهی، مقدار كالری دریافتی در طول روز باید 330 كیلوكالری بیشتراز قبل بارداری باشد كه این میزان در شش ماهه دوم بارداری به 400 كیلو كالری افزایش یابد.
وی اذعان داشت: این باور كه مادر شیرده باید حجم غذای خود را دو برابر افزایش دهد، اضافه وزن را به دنبال دارد و در افزایش حجم شیر هم بی تاثیر است. در واقع مكیدن شیرخوار، نحوه صحیح شیردهی و حجم مایعات دریافتی در افزایش حجم شیر مادر تاثیرگذار است.
كوهدانی با تاكید بر این كه تغذیه مادر بر كیفیت شیر وی به طور مستقیم تاثیر دارد، در شش ماهه اول شیردهی، روزانه 750 میلی لیتر شیر و در شش ماهه دوم، روزانه 600 میلی لیتر تولید می شود كه بر این اساس، باید دریافت منابع انرژی در شش ماهه دوم بیشتر شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی در رابطه با تاثیر دریافت مواد غذایی و تركیب شیر مادر تصریح كرد: با دریافت مواد مغذی دارای ویتامین های محلول در آ و چربی، شیر مادر نیز این تركیبات را دارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر استفاده مادران از مكمل آهن در دوره شیردهی گفت: با توجه به این كه نیاز مادران در این دوران نصف زمان بارداری است، نیاز به دریافت مكمل آهن نیست. البته بانوانی كه از كمبود ویتامین D رنج می برند، باید طبق تجویز پزشك از این مكمل استفاده كنند.
كوهدانی در توضیح رابطه ورزش و افزایش شیر مادر بیان داشت: در دوره شیردهی، مادر از ذخیره های چربی استفاده می كند و بنابراین كاهش وزن صحیح، از مسیر رژیم غذایی و ورزش حاصل می شود.