بهتر است كه زوجین بستر زندگی خود را كنكاش كنند و تعارضات و تناقضات موجود را كشف كنند و راه حل های منطقی و درست را از منابع و مراجع زیرصلاح جویا شوند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، عفت السادات مرقاتی خویی، رفتارشناسی جنسی در گفت و گو با برنامه «حریم آرامش» شبكه رادیویی سلامت در پاسخ به این پرسش كه «آیا بعد از سن 40 سالگی روابط جنسی كاهش می یابد یا از بین می رود؟ آیا ارتباطی به قبل از یائسگی دارد؟»، گفت: بعد از دوران یائسگی قاعدتا زندگی جنسی تغییر می كند. عملكرد جنسی افراد تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد از جمله تغییرات هورمونی كه بخش كوچكی از زندگی جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد. باورها، آداب و سنن و فرهنگ افراد تاثیر گذار هستند. همانطور كه گفتگوهای اطرافیان در نگرش جنسی افراد تاثیرگذار است. بهتر است افراد با تكیه بر عقاید و نگرش های شخصی خود از زندگی لذت ببرند.
وی در ادامه افزود: زندگی جنسی را نباید به خاطر دیگران تعطیل كرد و نباید تحت تاثیر صحبت اطرافیان كه می گویند روابط جنسی بعد از این دوران كاهش می یابد قرار گیرند. روابط جنسی افراد حریم خصوصی آنهاست و شاخص های آن در افراد متفاوت است. برای مثال خانمی كه تعدد زایمان داشته و همچنین خانمی كه قاعدگی اش در سنین پایین اتفاق افتاده طبیعتا یائسگی را زودتر تجربه می كند و هیچ ارتباطی به عملكرد جنسی شان ندارد.
مرقاتی خویی با بیان اینكه حفظ بهداشت جنسی می تواند بر سایر ابعاد روابط عاطفی خانواده تاثیرگذار باشد، تاكید كرد: بیشترین و مهمترین عوامل تاثیرگذار در یك رابطه در بیرون از رختخواب اتفاق می افتد و رابطه جنسی در بستر بخش كوچكی از یك رابطه را شامل می شود. برخی از مردان رابطه جنسی را صرفا موسوم به اتاق خواب می دانند درحالیكه این نگرش در خانم ها وجود ندارد حتی برایشان بسیار عذاب آور است و عموما چنین زن هایی به خوبی ارضا نمی شوند. زن و شوهری كه هیچ تماس جسمی، كلامی، روحی و لمسی با هم ندارند همدیگر را آزرده می كنند و طبیعی است كه هم بستر شدن در چنین شرایطی با كشمكش همراه خواهد شد چراكه آمیزش فقط برای دقایق كوتاهی اتفاق می افتد و صرفا برای ارضای بیولوژیك است.
وی در ادامه گفت: خانم ها بیشتر از لحاظ روانشناختی تحریك جنسی می شوند و طبیعی است كه به زمان بیشتری برای ارضا شدن نیاز دارند درحالیكه مردان در مدت بسیار كوتاهی هم می توانند ارضا شوند. چنین ارتباط هایی كه یكطرفه باشند می تواند موجب اختلال در روابط زناشویی و آسیب زدن به ساختار خانواده شود.
مرقاتی خویی در پایان اظهارداشت: برخی از زوجین هستند كه از نظر مغزی با هم ارتباط دارند و وقتی صمیمتشان را نشان می دهند، یك رابطه جنسی شكل می گیرد كه وضعیتی مطلوب است اما زوج هایی هستند كه با خشونت و صرفا برای ارضا بیولوژیكی وارد رابطه می شوند و عموما هم از طرف مرد شروع می شود كه رابطه ی جنسی خشنی را شكل می دهد و برای زن آزار دهنده است.