از ساعت به مدت

رادیو سلامت

ساده مثل سلامت

روغن های خوراكی و عواقب پس از مصرف

روغن همواره یكی از مواد لازم برای آشپزی و پخت و پز در سراسر جهان بوده است و با پیشرفت صنایع غذایی، هر روز روغن های بهترو مفیدی برای مصرف كنندگان عرضه می شود.

1397/06/04
|
09:32

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت دكتر منیره مجلسی دانشیار دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در گفتگو با برنامه ساده مثل سلامت در مورد موضوع مصرف روغن خوراكی گفت:سرطان، بیماری های قلبی-عروقی و كبد چرب از جمله امراضی هستند كه شیوع زیادی در سطح جامعه پیدا كرده اند. یكی از مهمترین عوامل ایجاد و بروز آنها به نوع روغن مصرفی خانوار بر می گردد
ما با دو دسته از روغن ها روبرو هستیم:
یك دسته روغن های تقریبا ارزان قیمت در دو نوع سرخ كردنی و پخت و پز
و دسته دیگر روغن های طبیعی تری از جمله كنجد، زیتون و ... با قیمت گرانتر.
نمی توان گفت این روغن ها كیفیت خوبی ندارند و برای سلامتی مضرند اما به هر حال باید در مصرف روغن برای سلامتی بدن صرفه جویی كرد و غذاهای سرخ كردنی كمتر استفاده شود.
رعایت این نكات بسیار در هنگام خرید روغن های خوراكی بسیار حائز اهمیت است:
اسید چرب اشباع كم باشد.
اسید چرب ترانس صفر باشد.
علامت استاندارد و شماره پروانه ساخت داشته باشد.
بهتر است قوطی روغن شفاف نباشد و اگر شفاف است در نور آفتاب نگهداری نشود.
. شرایط نگهداری و مصرف آن را مطالعه كنید
به این موضوع كه مخصوص سرخ كردنی یا پخت و پز و سالاد است توجه ویژه داشته باشید و هر كدام را در جای خود استفاده كنید، زیرا روغن های مایع مخصوص پخت و پز تحمل حرارت بالا را نداشته و فاسد می گردد.



دسترسی سریع
ساده مثل سلامت