روغن همواره یكی از مواد لازم برای آشپزی و پخت و پز در سراسر جهان بوده است و با پیشرفت صنایع غذایی، هر روز روغن های بهترو مفیدی برای مصرف كنندگان عرضه می شود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت دكتر منیره مجلسی دانشیار دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در گفتگو با برنامه ساده مثل سلامت در مورد موضوع مصرف روغن خوراكی گفت:سرطان، بیماری های قلبی-عروقی و كبد چرب از جمله امراضی هستند كه شیوع زیادی در سطح جامعه پیدا كرده اند. یكی از مهمترین عوامل ایجاد و بروز آنها به نوع روغن مصرفی خانوار بر می گردد
ما با دو دسته از روغن ها روبرو هستیم:
یك دسته روغن های تقریبا ارزان قیمت در دو نوع سرخ كردنی و پخت و پز
و دسته دیگر روغن های طبیعی تری از جمله كنجد، زیتون و ... با قیمت گرانتر.
نمی توان گفت این روغن ها كیفیت خوبی ندارند و برای سلامتی مضرند اما به هر حال باید در مصرف روغن برای سلامتی بدن صرفه جویی كرد و غذاهای سرخ كردنی كمتر استفاده شود.
رعایت این نكات بسیار در هنگام خرید روغن های خوراكی بسیار حائز اهمیت است:
اسید چرب اشباع كم باشد.
اسید چرب ترانس صفر باشد.
علامت استاندارد و شماره پروانه ساخت داشته باشد.
بهتر است قوطی روغن شفاف نباشد و اگر شفاف است در نور آفتاب نگهداری نشود.
. شرایط نگهداری و مصرف آن را مطالعه كنید
به این موضوع كه مخصوص سرخ كردنی یا پخت و پز و سالاد است توجه ویژه داشته باشید و هر كدام را در جای خود استفاده كنید، زیرا روغن های مایع مخصوص پخت و پز تحمل حرارت بالا را نداشته و فاسد می گردد.