یك دكترای علوم و مهندسی صنایع غذایی گفت: مصرف روزانه 250 گرم ماست و محصولات لبنی پروبیوتیك طی 14 روز پیایی تاثیرگذار است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، یوسف رمضان، دكترای علوم و مهندسی صنایع غذایی، در گفتگو با برنامه «غذا، سلامت، زندگی» شبكه رادیویی سلامت با اشاره به اینكه برای نگهداری مواد غذایی روش های مختلفی همچون تخمیر وجود دارد، گفت: در فرآیند تخمیر، بر خلاف سایر روش های نگهداری مواد غذایی برای طولانی مدت، تعداد میكروب ها با هدف ارتقای كیفیت مواد افزایش می یابد كه البته منظور، میكروب های مفید است.
وی افزود: برای تهیه ماست با استفاده از مایه ماست كه سرشار از باكتری های آغازگر است، فرآیند تخمیر انجام می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم دارویی تهران با بیان اینكه مصرف مواد لبنی برای بعضی افراد مشكلات گوارشی به همراه دارد، ادامه داد: به عنوان مثال، نژاد زرد با مصرف شیر دچار مشكل می شوند؛ به گونه ای كه اگر نوزاد تا ساعات طولانی بعد از نوشیدن شیر از شیر مادر استفاده نكند، آنزیمی در بدنش از بین می رود.
رمضان در ادامه تصریح كرد: این در حالی است كه مصرف محصولات تخمیری لبنی ارزش افزوده غذایی بسیاری برای افرادی كه نمی توانند شیر را به راحتی مصرف كنند، به همراه دارد.
این دكترای علوم و مهندسی صنایع غذایی افزود: با تبدیل شیر به ماست، پروتئین ها دچار تغییر می شوند و برخی از قندهای موجود در شیر به اسید لاكتیك در ماست تبدیل شده اند.
وی تاكید كرد: ضمن اینكه PH شیر خنثی است،؛ اما ماست PH پایین دارد و بنابراین احتمال رشد میكروب های بیماری زا در ماست كمتر است؛ اما این به معنای عدم فاسد شدن این محصول لبنی نیست.
رمضان با تاكید بر این كه دریافت كلسیم با مصرف قندهای ساده تر ارتباط مستقیم دارد، گفت: پروبیوتیك به معنای «برای زندگی» است. با افزایش باكتری های مفید در دستگاه گوارش، قطعا بدن سالم تری خواهیم داشت.
وی همچنین خاطرنشان كرد: به محصولاتی پروبیوتیك اطلاق می شود كه مقدار باكتری های مفید در میلی لیتر برابر با میلیون در لحظه مصرف باشد و در روده جایگزین شود. ذكر این نكته ضروری است كه از تاریخ تولید این محصولات تا زمان مصرف نباید بیش از 10 روز گذشته باشد، در غیر این صورت تاثیر مدنطر را ندارد.