بعد از حادثه دانشگاه علوم و تحقیقات اعلام شد كه كوه ها را نجات دهیم . این دانشگاه در ارتفاع بالای 1800 متر در دل كوه ساختهشده است. برداشت برخی چنین است كه ساخت دانشگاه در دل كوه نوعی كوه خواری است.
كوه خواری به معنی تصرف در طبیعت غیرقانونی است، اما از آنجاییكه نزدیك به 20 سازمان متولی زمین و مسكن هستند، دور زدن قانون، كوه خواری را قانونی جلوه میدهد و دست سازمانهایی مانند اراضی را برای مقابله با آن میبندد.
برخی منابع خبری می گویند باآنكه شهردار وقت اجازه ساخت دانشگاه علوم و تحقیقات را نداده بود، ولی این دانشگاه در دل كوههای پونك ساخته شد. نمونه دیگر كوه خواری ،دانشگاه رودهن و برخی دانشگاههای دیگر آزاد است كه در دامنه كوهها ساختهشدهاند.البته اگه به شمال تهران نگاه كنیم بسیاری از برج ها در دامنه البرز و در ارتفاع بیشتر از 1800 ساخته شدهاند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران میگوید: «دانشگاه رودهن وضعیتی مانند دانشگاه آزاد تهران دارد و آنها غیرقانونی كوه خواری نكردهاند. یكسری راههایی را از طریق نفوذ و دور زدن قانون انتخاب میكنند تا كوه خواری را بهصورت قانونی انجام دهند. دانشگاه رودهن هم مانند دانشگاه آزاد به وزارت راه و شهرسازی واگذارشده و از حوزه ما خارجشده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران با بیان اینكه به علت ارزش افزوده زمین تصرفات منابع طبیعی و كوه خواری در استان تهران نسبت به سایر شهرها بیشتر است در برنامه افق روشن رادیو سلامت گفت : جرم انگاری و برخورد شدید با متصرفان با منابع طبیعی می تواند مانع از كوه خواری شود ولی متاسفانه متصرفان با داشتن پول و راههای نفوذ براحتی اقدام به زمین خواری می كنند. سرهنگ جلیل انزابی زاده افزود: به علت گستردگی اراضی و كمبود نیرو امكان نظارت بر تمامی عرصه ها وجود ندارد لذا از مردم می خواهیم درصورت مشاهده تخریب و تصرف اراضی منابع طبیعی با شماره 1504 تماس بگیرند.
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی نیز با بیان اینكه ساخت دانشگاه در كوه با اعمال مدیریت ریسك مانعی ندارد گفت : در كشوری مانند ژاپن كه 70 درصد آن را كوه تشكیل می دهد ،دانشگاه و مراكز آموزشی در كوه و برروی كوه ساخته می شود ، اما این نوع ساخت و ساز ها كاملا با رعایت ملاحظات ایمنی و مدیریت ریسك است . تعمت حسنی افزود:با اجرای مدیریت بحران در ساخت و ساز دانشگاههای مكانیابی شده در كوه ، منعی وجود ندارد.
برنامه افق روشن روز های زوج راس ساعت 9:05 با طرح موضوعات سلامت اجتماعی (آسیب های اجتماعی، محیط زیست و منابع طبیعی، حقوق و اخلاق شهروندی و شهرنشینی ) تقدیم شنوندگان می شود.
این برنامه به سردبیری و اجرای فاطمه شهبازی، تهیه كنندگی حسین فنایی و سیما غفاری، هماهنگی حمیدرضا ترحمی و گزارشگری طیبه زارع و مرجان قندی به مدت 45 دقیقه پخش می شود.
نویسنده: فاطمه شهبازی