ایجاد فضای مناسب در مناطق گردشگری برای ارائه خدمات به مسافران ضروری است.
گردشگری، امروزه صنعتی بسیار مهم در تمام جهان است و نقش پر رنگی در شكوفایی اقتصادی كشورها ایفا می كند. از زمان ورود یك گردشگر، او برای تامین غذا و اقامت، رفت و آمد، تفریح و گشت و گذار، خرید سوغاتی و كالا، دیدن جاذبه ها باید هزینه كند. این هزینه ها با آوردن ارز به كشور میزبان، به رونق اقتصادی آن كمك می كند. هر چه تعداد گردشگران بیشتری به كشوری وارد شوند، مشاغل بیشتری ایجاد می شود و این موضوع برای كشورهایی كه جمعیت جوانی دارند، بسیار مهم است.
كشورها و جوامع توسعه یافته، برای رونق متوازن هر سه شكل گردشگری برنامه دارند. به عبارت دیگر گردشگران آنان هم كشور خود را می گردند، هم به كشورهای دیگر می روند و هم از گردشگران كشورهای دیگر پذیرایی می كنند. حفظ نوعی از توزان در بین این سه شكل از گردشگری، منافع كشورها در بعد داخلی، منطقه ای و بین المللی را تضمین می كند.
گردشگری خود اما انواع مختلفی دارد كه شكل و كیفیت آن با توجه به انگیزه، اهداف، نیاز و مكان گردشگر تغییر می كند. گاه گردشگر برای تجربه خطر، سفر می كند و گاه برای تن آسایی صرف. گاه برای درمان سفر می كند و گاه برای آموزش. گاه می خواهد دور برود و گاه نزدیك و ده ها دلیل دیگر. از همین روست انواعی از آن همانند گردشگری ماجراجویانه، ورزشی، تفریحی، خرید، كشاورزی، سلامت، زمستانه، بوم گردی و ... شكل گرفته است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "افق روشن" كاری از گروه اجتماعی 27 تیرماه در ساعت 9:05 با حضور آقای ولی تیموری(مدیر كل نظارت و ارزیابی گردشگری سازمان میراث فرهنگی) و دكتر رحیم یعقوب زاده(رییس مركز گردشگری علمی و فرهنگی دانشجویان ایران) و رضا خوش سرور(عضو كمیته ملی راهبردی گردشگری ورزشی سازمان میراث و فرهنگی گردشگری) به بررسی خدمات رفاهی، تور، وسایل حمل و نقل عمومی و اقامتگاه های مناسب به مسافران می پردازد.