این باور غلط كه مرغ ها هورمون دارند از كجا آمده است؟
سرعت رشد مرغ در مرغداری ها از آنچه مردم در روستاها و خانه هایشان دارند، بیشتر است.اگر در 20- 30 سال پیش مرغ های صنعتی طی 75 -80 روز رشد می كردند، تا به وزن دلخواه برسند، مرغ بومی حتی بعد
از 40 روز در خانه هم به وزن كم تر نمی رسید.اما به دلیل ضریب تبدیل بیشتر و دوره پرورش بیشتر و راندمان بالاتر، در گذشته به سه دوره، بعد 4 دوره ،بعد 5 دوره و سپس به 6 دوره رسید. یعنی 6 دوره میتوانند پرورش مرغ داشته باشند.
یعنی زمان را كوتاه كردند و علتش به مسائل ژنتیكی و تغذیه ای برمی گردد. كاری كردند كه مرغ گوشتی و تخم مرغ تولید شود .
ضریب تبدیل مرغ نسبت به دام كوچك و بزرگ ببیشتر است.راندمان بهتری دارد .همه دانشمندانی كه در زمینه ژنتیك و تغذیه كار می كنند می خواهند به زمان كوتاه تری دراین خصوص برسند.
تخم مرغ چگونه به مرغ گوشتی تبدیل می شود؟
در مرغ گوشتی وقتی تخم مرغ نطفه دار وارد دستگاه می شود ،21 روز طول می كشد .حدود 35 تا 42 روز (از نظر ایده ال) طول می كشد تا یك جوجه یك روزه به وزن یك كیلو و هفتصد گرم تا دو كیلو و نیم برسد.
بهتره كه مرغ با وزن كم تر سرسفره برود .اما 42 روز ایده ال است.
چرا مرغ طبیعی لذیذ تر است؟
در سلامت مرغ معمولی (صنعتی )نباید شك كرد .هر چه مرغ در سن پایین تر كشتار شود لذیذ تر است .مرغ بومی را ممكن است در سن پایین تر ذبح كرده باشند.
در حال حاضر سازمان دامپزشكی تلاش می كند تا مرغ 5/1 كیلویی را به كشتارگاه ببرد .حدود 32 روز طول می كشد.
هر چه سن بالاتر باشد ضریب تبدیل بیشتر است.جوجه یك روزه وقتی وارد سالن می شود 5 – 6 هفته طول می كشد تا رشد كند .
مصرف خوراكی بیشتر ،ضریب تبدیل را افزایش می دهد.
غذای مرغ شامل چه موادیست؟
در كشور ما غذای اصلی مرغ ،ذرت و گندم است .البته گندم غذای مردم ماست .بنابراین غذای مرغ ذرت و سویاست اصل ذرت است .
بهترین كیفیت دانه ذرت به مرغداری می رود.ذرت میكس می شود . ازكنجاله سویا استفاده می شود .یعنی روغن سویا گرفته می شود و پروتئین آن می ماند.
بالای 90 درصد جیره غذایی مرغ را ذرت وسویا تشكیل می دهند .بعد از آن برای پوسته تخم مرغ ،فسفات ها داده می شود.
اسید آمینه های ضروری مانند متیونین و لیزین داده می شود . كلسیم فسفات و اسیدهای امینه و نمك 7-8 درصد غذای طیور را تشكیل می دهد .
به غیر از این ها فقط واكسیناسیون برای مرغ انجام می شود .واكسیناسیون به دو شكل خوراكی وتزریقیست.
نوع تزریقی حداكثر یك واكسن است.زیر یك هفته اول نهایت تا 10 روزگی تزریق انجام می شود.
چرا رنگ برخی زرده تخم مرغ ها زرد وبرخی زرده ها نارنجی رنگ هستند؟
علت آن به تغذیه مرغ مربوط می شود.اگر از ذرت بیشتر استفاده كند یا فلقل قرمز ،رنگ ان زرد یا نارنجی می شود. 50 درصد پروتئین تخم مرغ در داخل زرده است.
بقیه آن ، شامل ویتامین از جمله ویتامین دی و املاح است.رنگ زرده هیچ تاثیری بر خواص آن ندارد.
چرا گاهی اوقات روی زرده تخم مرغ سفیدرنگ است؟
بالای زرده تخم مرغ ،سفیده قرار دارد .بعد از سفیده غلیظ ، یك سفیده رقیق قرار دارد,90 درصد سفیده تخم مرغ مایعات و 10 درصدش پروتئین است.
دور قسمت زرده هم غشایی دارد كه برای وارد كردن ونطفه داركردن تخم مرغ است . كدر بودن سفیده ، نشان دهنده تازه بودن تخم مرغ است.
چون دی اكسید كربن دارد .تخم مرغ پخته شده ،هرچه پوستش سخت تر كنده بشود، تازه تر است.
آیا آنتی بیوتیك تزریق شده به مرغ باعث افزایش ترشح هورمون می شود؟
به مرغ انتی بیوتیك تزریق نمی شود.واكسن تزریق می شود.اگر كسی تخلف كند ،و آنتی بیوتیك تزریق كند بحثش جداست.ما این كار را انجام نمی دهیم.واكسن باعث ترشح هورمون نمی شود.
آیا اصلاح نژاد در طیور سرطانزاست ؟
اصلاح نژاد از نظر تولید گوشت بهتر و تخم مرغ بهتر انجام می گیرد و خاصیت سرطانزایی ندارد.
آیا اصلاح نژاد همان تراریخته است ؟
این دو اصطلاح با هم فرق می كند.
تخم مرغ در چه شرایطی باید نگه داری شود ؟
وقتی تخم مرغ تولید می شود ،4-5 هفته می تواند سلامت باشد .بهتره در هوای گرم بالای 25 درجه سانتی گراد نگه داری نشود .یادتان باشد تخم مرغ را به صورت نشسته داخل یخچال بگذارید .قبل از مصرف حتما ان را بشویید . داخل یخچال در ان را بگذارید.
آیا بال ،جگر و سنگدان مرغ ضرر دارد؟
خیر
چرا قیمت مرغ بدون آنتی بیوتیك در بازار بالاست ؟
ما وقتی بیمار می شویم و علت بیماری مون وجود باكتری ست ،نیاز به مصرف انتی بیوتیك داریم .درمورد مرغها ، 7 تا 10 روز قبل از كشتار، مصرف آنتی بیوتیك ممنوع می شود.
دستگاه های ناظرباقی مانده آنتی بیوتیك را انداره گیری می كنند .ما آنتی بیوتیك را داخل خوراك یا آب مرغ ها می ریزیم.
آیا مرغ های سبز ارگانیك هستند؟
ما توان تولید پروتئین دامی به صورت ارگانیك را نداریم .به خاطر شرایط الودگی هوا وكشورمان .برخی افراد به مرغ های روستایی ارگانیك می گویند.
كه نه تنها ارگانیك نیستند بلكه خطرات زیادی برای سلامت ما دارند .روی مرغ وتخم مرغ روستایی هیچ نظارتی نمی شود.
چرا وقتی مرغ را می پزیم حجمش كوچك می شود؟
علت این مسئله مصرف انتی بیوتیك نیست .شاید جیره غذایی اش بالا نبوده است و چربی زیاد بوده است .و آب شده و پروتئین كم تر بوده است. قسمتی از عضله مرغ آب است و زمانی كه می پزد حجمش كم می شود.