تغذیه با شیر مادر نهتنها یك عمل زیبای طبیعی بین مادر و كودك است، بلكه تعدادی از مزایای سلامت مهم برای مادر و كودك را شامل میشود.
تغذیه با شیر مادر میتواند بلافاصله پس از زایمان آغاز شود یا از 4 تا 5 ساعت بعد از خروج از بخش سزارین شروع شود. شیر كه در ابتدا بیرون میآید، كمی ضخیم و زردرنگ است (و آغوز –كلستروم نامیده میشود) و بهعنوان یك واكسن و تقویتكننده سیستم ایمنی نوزاد تازه به دنیا آمده عمل میكند. شیر مادر باید در طول 6 ماه اول تنها منبع غذایی نوزاد باشد. هیچ ویتامین یا آب اضافی دیگر نمیتواند جایگزین آن ازنظر رژیم غذایی ایده آل شود. شیردهی را میتوان برای دو سال یا بیشتر انجام داد. این امر نهتنها تغذیه مناسبی را برای كودك فراهم میكند، بلكه پس از زایمان، درد مادر را نیز تسكین میدهد. بهطورمعمول، نوزادان باید به مدت شش تا 12 بار در روز با میانگین 12 تا 14 دقیقه در هر پستان تغذیه شوند.
تركیبی از مواد مغذی و مواد معدنی موجود در شیر مادر برای كودك شما و رشد او مناسب است. با داشتن مقادیر از ویتامینها، آنتیبادیها، پروتئینها و چربیها، تغذیه با شیر مادر بهترین راه برای اطمینان از این است كه كودك شما مقدار مناسب و مكفی از مواد مغذی را دریافت میكند. جدای از این مواد غذایی كه مادران مصرف میكنند بر كیفیت شیر تأثیر میگذارند كه همین امر میتواند مادران را در طول ماههای بعد از زایمان، سالم و در مورد تغذیه هشیار نگه دارد. درحالیكه برخی از منتقدان معتقدند كه این “انتقال” مواد به نوزادان جنبه خطرناك تغذیه با شیر مادر است، اگر مادر آگاه و در پی رفاه كودك خود باشد، این جنبه از آناتومی میتواند مزیت عمدهای برای رشد كودك باشد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" كاری از گروه بهداشت و تندرستی به تهیه كنندگی مرتضی میلانی و با اجرای لیلا علوی دهم مرداد ماه در ساعت 8:30 به بررسی اهمیت تغذیه با شیر مادر می پردازد.