یك متخصص چشم گفت: نوزادان هم به گلوكوم مادرزادی مبتلا می شوند اما میزان آن آنقدر كم است كه نباید والدین نگران بشوند.
دكتر حیدر امینی، متخصص چشم و فلوشیب گلوكوم در گفتگو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: نوزادان هم به گلوكوم مادرزادی مبتلا می شوند؛ اما میزان آن آنقدر كم است كه نباید والدین نگران بشوند؛ یعنی از 50 تا 6 هزار نوزاد یك نفر مبتلا می شود.
وی ادامه داد: حدود نصف موارد هنگام تولد علامت دارد و بعد در سال اول علامت مشخص می شود و به ندرت در سال های دوم و سوم علامت دار می گردند.
این متخصص چشم و فلوشیب گلوكوم در ادامه افزود: ترس نوزاد از نور، یعنی وقتی نور به چشم نوزاد بتابانیم، چشم خود را می بندد. این دست از كودكان باید تحت عمل جراحی قرار گیرند و در خیلی موارد عمل جراحی موفقیت آمیز بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش كه كسی كه آب مروارید عمل كرده و بعد از گذشت یك ماه به بیماری مگس پران مبتلا شده است آیا این بیماری به دلیل عمل جراحی است؟، گفت: مگس پران ارتباطط با عمل جراحی آب مراورید ندارد. احتمالا كدورتی در زجاجیه چشم داشته است.
وی كه در رادیو سلامت گفتگو می كرد، ادامه داد: یعنی تغییراتی كه در زجاجیه چشم اتفاق می افتد و به ندرت همراه با پارگی یا سوراخ در شبكیه چشم می باشد. نگران كننده نیست؛ و بیمار برای درمان مگس پران مراجعه كنند كه با لیزر ـ كرایو درمان می شود.
در ادامه تاكید كرد: مگس پران با آب مروارید ارتباط ندارد. اگر هم از قبل وجود داشته باشد به علت آب مروارید آن را نمی توان دید و عمل آب مروارید كه انجام می شود چشم بیش تر مگس پران را می بیند.
در خصوص خارش چشم در ابتدای صبح اظهارداشت: این فرد ممكن است به خشكی چشم مبتلا باشد. خشكی چشم شایع ترین علت مراجعه بیمار است چون علامت دار است. با افزایش سن و مصرف دارو هم ممكن است ایجاد شود. گاه خود به خود ایجاد می شود. با آلدگی هوا هم تشدید می شود.
در پاسخ به این پرسش كه آب سیاه همان آب مروارید است؟، خاطرنشان كرد: خیر ؛ آب مروارید در اثر كدر شدن عدسی چشم اتفاق می افتد و درمان آن شامل برداشتن عدسی و قرار دادن یك لنز مصنوعی است؛ ولی در بیماری آب سیاه تخریب پیش رونده عصب بینایی ایجاد می شود.