یك متخصص بهداشت مواد غذایی گفت: بهداشت مواد غذایی از مزرعه تا سفره اهمیت دارد.
دكتر آراسب دباغ مقدم، متخصص بهداشت غذایی، در گفت و گو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت ضمن بیان مطلب فوق گفت: در تهیه محصولات خام مانند برنج، گوشت و مرغ حتما به شناسنامه این محصولات توجه شود؛ بدین معنا كه نام تولید كننده، تاریخ تولید و انقضای محصول مشخص باشد.
وی افرود: طبخ غذا، مهم ترین بخش در رعایت بهداشت است؛ چرا كه تا 90 درصد آلودگیهای ایجاد شده در تهیه مواد غذایی در طبخ از بین میرود. به عنوان مثال آلودگی دست و محیط با طبخ صحیح رفع میشود. بنابراین حرارت باید به مركز گوشت و مرغ برسد تا میكروبهای احتمالی از بین برود كه كوچك كردن گوشت به قطعات كوچك، راهكاری برای طبخ مناسب و صحیح است.
این متخصص بهداشت غذایی همچنین بیان داشت: به طور كلی توصیه ما این است كه غذا یا سرد سرد مصرف شود مانند دمای یخچال در مورد سالاد الویه و یا داغ داغ مصرف شود؛ یعنی وقتی غذا را از روی گاز یا فر برمیداریم تا زمان استفاده حداكثر دو ساعت باشد.
وی در رابطه با استفاده از ظروف یكبار مصرف گیاهی گفت: با نظارت وزارت بهداشت بر تولید ظروف یكبار مصرف، صدور مجوز برای تعدادی از كارخانهها انجام شده و به طور معمول، ظروفی كه در فروشگاههای زنجیرهای عرضه میشود، با نظارت این دستگاه اجرایی تولید شدهاند. بهتر است ظرف یكبار مصرف با پایه سلولزی استفاده شود.
دباغ مقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر صحت تولید برنجهای هندی و پاكستانی از الیاف متذكر شد: در بحث برنج دو نكته مطرح است. یكی باقی مانده فلزات سنگین در برنج است. برنجهایی كه از مبادی رسمی كشور وارد میشوند، این مشكل را ندارند و حجم زیادی از برنج را شامل می شوند. دوم صحبتهایی است كه میگویند اینها برنج نیست و الیاف پلاستیكی است. كشور هند از بزرگترین تولید كنندگان برنج است و میزان تولید آن به اندازهای است كه نمی توان گفت از جنس پلاستیك است.