از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو بهداشت و تندرستي

تغییر شكل ساختار «پا» را جدی بگیرید

یك متخصص طب فیزیكی و توانبخشی گفت: تغییر شكل ساختار پا قابل اصلاح است، اگر اصلاح نشود می‌تواند به آرتروز زودرس مفصل منجر شود.

1395/08/22
|
10:53

به گزارش روابط عمومی رادییو سلامت، دكتر علی پناهی، متخصص طب فیزیكی و توانبخشی در گفت و گو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه آرتروز یعنی استئوآرتریت مفاصل و تخریب سطوح مفصلی، درباره عوامل زمینه ساز آرتروز مفاصل گفت: به ‌طور معمول، آرتروز با افزایش سن اتفاق می‌افتد و در 60 درصد افراد بالای 65 سال، این مساله مشاهده می‌شود یعنی مساله سن، ابتدایی ترین عامل آرتروز است.
این متخصص طب فیزیكی و توانبخشی اظهاركرد: غییر شكل ساختار پا مانند پای پرانتزی، زانو ضربدری و كف پای صاف كه هر كدام از این موارد قابل اصلاح است، اگر اصلاح نشود می‌تواند به آرتروز زودرس مفصل منجر شود.
وی ادامه داد: سایر عوامل كه آرتروز را جلو یا عقب می‌اندازد، عبارتند از: ژنتیك ( برخی خانواده‌ها تا 80 سالگی هم آرتروز ندارند و برخی افراد در 35 ـ 30 سالگی آرتروز شدید دارند)، اختلالات هورمونی و ضربه، از عوامل زمینه‌ساز آرتروز است.
پناهی با بیان اینكه مستعدترین مفصل، مفصل زانو است چون وزن بدن روی مفصل زانو فشار وارد می‌كند، گفت: اگر سیكل‌های قاعدگی در خانم‌ها دچار اختلال شود، احتمال آرتروز بیشتر می‌شود. البته از سایر عوامل زمینه ساز آرتروز می‌توان به سابقه ضربه اشاره كرد. مفصل آسیب دیده در اثر ضربه مستعد آرتروز می‌شود چرا كه ضربه می‌تواند به تمام اجزای مفصل آسیب برساند.
وی افزود: تغییر شكل ساختار پا مانند پای پرانتزی، زانو ضربدری و كف پای صاف كه هر كدام از این موارد قابل اصلاح است، اگر اصلاح نشود می‌تواند به آرتروز زودرس مفصل منجر شود.
این متخصص طب فیزیكی در پاسخ به این سوال كه یا نوع تغذیه آرتروز را تشدید می‌كند؟، اظهارداشت: بله، به عنوان مثال مصرف سدیم و نمك آرتروز را تشدید می‌كند؛ كه در درمان آرتروز اگر مساله ژنتیك و نژاد را كنار بگذاریم، مابقی حدوده 50 ـ 40 درصد است كه می‌توان اصلاح كرد.
وی با تاكید بر اینكه در تسكین درد آرتروز، استامینوفن موثر است، نه ایبوپروفن، گفت: پمادهای موضعی هم موثر است‌. البته مصرف داروهای خوراكی و غضروف‌ساز، تاثیرش كمتر از 5 درصد است.
پناهی در پایان خاطرنشان كرد: این داروها در مفصل جذب نمی‌شوند و غضروف نمی‌سازند، برای دیابتی‌ها خطرناكند و قند خون را در افراد مستعد بالا می‌برند.

دسترسی سریع
فراسو بهداشت و تندرستی