قبل از تزریق واكسن كووید ورزش كنید

تغییر افكار و رفتار باعث افزایش اثربخشی واكسن و مدت زمان ایمنی ایجاد شده توسط آن می‌شود.

1400/11/02
|
09:45

ایسنا/خراسان رضوی اقدامات ساده‌ای مانند ورزش و خواب كافی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌كند و اثربخشی واكسن‌های كووید-19 را افزایش می‌دهد.

كاهش میزان افسردگی، استرس و تنهایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و یك سیستم ایمنی قوی‌تر واكنش قوی‌تر به واكسن كووید ایجاد خواهد كرد همچنین موجب كاهش خطر عوارض جانبی واكسن می‌شود.

محققان پیشنهاد می‌كنند كه حتی انجام برخی ورزش‌ها و خواب خوب شبانه روز قبل از دریافت واكسن به اطمینان از اینكه سیستم ایمنی بدن در بهترین شكل ممكن قرار دارد كمك خواهد كرد.
علاوه بر عوارض جسمی كووید-19، این بیماری همه‌گیر دارای یك جزء سلامت روانی به همان اندازه نگران‌كننده است كه باعث اضطراب و افسردگی در میان بسیاری از مشكلات مرتبط دیگر می‌شود.

استرس‌های عاطفی و موارد مشابه آن می‌توانند بر سیستم ایمنی فرد تاثیر بگذارند و توانایی فرد در دفع عفونت‌ها را مختل كنند.

نتایج مطالعه جدید ما اثربخشی واكسن و اینكه چگونه رفتارهای سلامتی و استرس‌های عاطفی می‌توانند توانایی بدن برای ایجاد پاسخ ایمنی را تغییر دهند، مشخص كرده است. مشكل اینجاست كه بیماری همه‌گیر به خودی خود می‌تواند این عوامل خطر را تقویت كند.

محققان 30 سال مطالعات را مورد ارزیابی قرار دادند و دریافتند كه عوامل روانی تاثیر عمیقی بر پاسخ سیستم ایمنی بدن دارند.

سلامتی ضعیف، استرس، افسردگی و تنهایی همگی می‌توانند پاسخ واكسن را مختل كنند با این حال، روش‌های مختلفی برای مبارزه با سلامت روان ضعیف و تقویت پاسخ ایمنی وجود دارد. به‌عنوان مثال، فعالیت‌های ورزشی معمولی با شدت متوسط ‌تا شدید می‌توانند سیستم ایمنی را تقویت كنند. حتی با وجود قرنطینه‌ها نیز می‌توان سیستم ایمنی بدن را تقویت كرد تا با تنهایی مقابله كند.
نتایج تحقیقات قبلی نشان می‌دهد كه مداخلات روانی و رفتاری می‌تواند پاسخگویی به واكسن را بهبود بخشد حتی مداخلات كوتاه‌مدت می‌تواند موثر باشد بنابراین، اكنون زمان شناسایی افرادی است كه در معرض خطر پاسخ ایمنی ضعیف هستند تا در مورد این عوامل خطر مداخله كنیم.

عملكرد واكسن‌ها بر اساس به چالش كشیدن سیستم ایمنی بدن است. سلول‌های بدن تهدید بالقوه را شناسایی و كار علیه این تهدید را آغاز و در نهایت آنتی‌بادی تولید می‌كنند.

پروفسور جانیس كیكولت گلیزر، محقق این تحقیق گفت: در این تحقیقات بیشتر بر پاسخ آنتی‌بادی تمركز كردیم اگرچه این تنها یك جنبه از پاسخ سیستم ایمنی ‌است.

شایان‌ذكر است، تغییر الگوهای فكری و رفتاری می‌تواند به افزایش اثربخشی واكسن و افزایش مدت زمان ایمنی كمك كند.

دسترسی سریع