تاثیر مخرب همه گیری كرونا بر فشار خون زنان

دانشمندان آمریكایی می‌گویند همه گیری كووید 19 باعث افزایش فشار خون مردم به ویژه در زنان شده است.

1400/09/22
|
10:48

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی ان ان، همه گیری كرونا دو سال است كه زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده است. فارغ از تلفات كرونا كه روزانه هزاران نفر را به كام مرگ می‌كشاند، این همه گیری مشكلات روانی و جسمانی زیادی را به جوامع تحمیل كرده است.

تحقیقات جدید دانشمندان آمریكایی نشان می‌دهد همه گیری كووید 19 باعث افزایش عمومی فشار خون به ویژه در میان زنان شده است. محققان در این پژوهش 3 ساله اقدام به بررسی فشار خون بیش از 464 هزار نفر از كاركنان شركت‌های بزرگ و خانواده‌های آن‌ها در 50 ایالت آمریكا كردند.

دانشمندان مشاهده كردند میزان فشار خون افراد از ماه آوریل تا دسامبر سال 2020 كه همه گیری كرونا آغاز شد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن شاهد افزایش بود. این افزایش فشار خون معادل 1.1 تا 2.5 میلی متر جیوه بوده است.

میزان افزایش فشار سیستولیك و دیاستولیك در هر دو جنس مرد و زن و فارغ از سن آن‌ها مشاهده شد. با این حال، زنان بیشتر از این موضوع متاثر شده بودند.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: ما شاهد افزایش بیشتر فشار خون در زنان بودیم اما هنوز علت اصلی آن را نمی‌دانیم. شاید این موضوع به این دلیل باشد كه زنان بیشتر از مردان در خطر از دست دادن شغل و یا فشار‌های كاری بیشتر به دلیل همه گیری كرونا قرار دارند.

محققان می‌گویند افزایش وزن كه یكی از موارد شایع از زمان آغاز همه گیری است، تاثیری در افزایش فشار خون در افراد نداشته است. با این حال، ممكن است عواملی مانند تغذیه ناسالم در این موضوع تاثیر گذار باشد. استفاده بیش از اندازه از سدیم (نمك) و یا مصرف مشروبات الكلی در این موضوع موثر است.

دانشمندان تاكید دارند یكی از عوامل دخیل در بالا رفتن فشار خون استرس است. لازم به تذكر نیست كه همه گیری كرونا باعث بروز یك استرس مزمن عمومی در میان مردم شده است. نباید فراموش كرد كه فشار خون یكی از بیماری‌های خطرناك زمینه‌ای است كه می‌تواند به حمله قلبی، سكته مغزی و مشكلات كلیوی منجر شود. از این رو، مهار فشار خون بالا بسیار اهمیت دارد.

دسترسی سریع