همه چیز درباره پوكی استخوان/ با این غذاها پوكی استخوان را برطرف كنید

فوق تخصص غدد گفت: انجام تست تراكم استخوان برای خانم‌هایی كه هیچ فاكتور خطری ندارند 5 سال پس از یائسگی و برای آقایان پس از 65 سالگی ضروری است.

1400/07/20
|
11:26

مهرناز ایمانی فوق تخصص غدد در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره بیماری استئو پروز یا پوكی استخوان و دلایل ایجاد آن گفت: پوكی استخوان بیماری خاموش است كه ممكن است هیچ علامتی نداشته باشد تا اینكه فرد با شكستگی در بدن به همراه ضربه ای خفیف مواجه شود. این افراد با تغییر حالت در نشستن كه انتظار شكستگی از آن وجود ندارد دچار شكستگی می شوند و فرد با درد زیاد متوجه شكستگی و بیماری خود می شود.

وی تاكید كرد: پزشك باید برای بیمارانی كه فاكتورهای خطر مثل بیماری های زمینه ای داشته و كورتون مصرف می كنند درخواست تراكم استخوان دهد تا در صورت پوكی استخوان درمان صورت گیرد.

این فوق تخصص غدد خاطرنشان كرد: برای خانم‌هایی كه هیچ فاكتور خطری ندارند تست تراكم استخوان 5 سال پس از یائسگی درخواست می‌شود. این تست برای آقایان در صورت نداشتن هیچگونه فاكتور خطری پس از 65 سالگی درخواست می شود.

ایمانی تغذیه مناسب، مصرف نكردن دخانیات و ورزش كردن را برای تداوم استحكام استخوان ها ضروری دانست و گفت: رعایت این موارد باعث می شود افراد به استئو پروز مبتلا نشوند ولی رعایت نكردن آن سن ابتلا را جلو نمی اندازد. ما در آزمایشات دوره ای كمبود ویتامین D یا هرگونه اختلال هورمونی را كه می تواند موجب درخواست تست تراكم استخوان شود را دنبال می كنیم. هرگونه مشكل هورمونی و كمبود الكترولیت در بدن می تواند منجر به درخواست تست تراكم استخوان در سنین مختلف گردد.

این فوق تخصص غدد بر تغذیه مناسب از سنین كودكی در راستای جلوگیری از پوكی استخوان تاكید كرد و اظهار داشت: استفاده از لبنیات، حبوبات و مغزهای مختلف مثل پسته و بادام و گردو و انواع گروه های غذایی برحسب كالری مناسب در صورت نداشتن منع مصرف باید در رژیم غذایی قرار گیرد. ورزش برای سلامت ضروری است كه می تواند در حد پیاده روی ساده باشد. از استعمال دخانیات جدا باید دوری كرد و در آخر از مصرف داروهای هورمونی پرورش اندام باید خودداری كرد و در صورت لزوم این داروها باید تحت نظر پزشك استفاده شوند.

دسترسی سریع