بررسی اثربخشی استراتژی آزمایش‌های مكرر تشخیص كرونا

برای بسیاری از مردم سراسر جهان تست تشخیصی كرونا به روش پی سی آر به یك اقدام آزاردهنده عادی و آشنا تبدیل شده است.

1401/02/21
|
09:50

اما با گذشت دو سال از آغاز همه‌گیری، مقامات بهداشت و درمان در برخی از كشورها در مورد مزایای انجام آزمایش‌های مكرر و انبوه به منظور مهار عفونت‌ به‌ویژه با در نظر گرفتن میلیاردها هزینه ناشی از آن، پرسشهایی را مطرح كرده اند.


یك استاد بیماری‌های عفونی گفت: آنقدر بیشتر از كشورهای دیگر آزمایش كووید-19 انجام داده ‌ایم كه ممكن است در این كار زیاده روی كرده باشیم.

ژاپن از جمله كشورهایی است كه از انجام گسترده آزمایشات تشخیص كرونا اجتناب كرده و با این حال بر اساس میزان موارد ابتلا و مرگ و میر، به نسبت به خوبی از همه گیری عبور كرده است. كشورهای دیگر از جمله انگلیس و اسپانیا آزمایشات خود را كاهش داده اند. با این وجود، آزمایش‌های مكرر و گسترده تشخیص كرونا همچنان بخش اصلی طرح «كووید صفر» در چین است.

رئیس شبكه جهانی هشدار و واكنش به شیوع بیماری سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفت: ما باید رویه صحیح این كار را یاد بگیریم و هیچ كس آن را به طور بی نقص انجام نداد.

سازمان جهانی بهداشت پس از اولین شناسایی موارد ابتلا به كووید-19 از كشورها خواست همه موارد مشكوك به كرونا را تحت "آزمایش، آزمایش، آزمایش" قرار دهند. نظارت و كنترل جهانی به متخصصان كمك كرد تا خطر ابتلا به نوع شدید بیماری یا مرگ ناشی از آن و همچنین خطر انتقال را به خوبی درك كنند.

به گفته كارشناسان، اكنون با غلبه سویه به نسبت خفیف‌تر اُمیكرون و در دسترس بودن واكسن‌ها و روشهای درمانی موثرتر، دولت‌ها باید سیاست‌های راهبردی تری مانند نمونه‌گیری جمعیت را در نظر بگیرند.

همچنین برخی از مقامات بر این باورند كه عقب نشینی از كنترل بیماری می تواند جهان را نسبت به ویروسی كه هنوز در حال تغییر است غافل و گمراه كند.

با این حال دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت هرگز غربالگری انبوه ناقلان خاموش بیماری مطابق با آنچه در چین اجرا میشود را به دلیل هزینه‌های مربوطه و فقدان داده‌ها در مورد اثربخشی این اقدام توصیه نمی‌كند.



دسترسی سریع