كدام مواد غذایی،ضعف و خستگی ناشی از ابتلا به كرونا را از بین میبرند؟

اگر شما یا یكی از افراد خانواده‌تان مبتلا به كووید 19 شده‌اید، دانستن اینكه كدام غذاها به تقویت ایمنی بدن‌تان كمك می‌كند، می‌تواند یكی از راه‌های حمایت از سلامت جسمانی خود یا دیگری در طول بهبودی از عفونت باشد.

1401/01/17
|
10:36

وقتی نوبت به سیستم ایمنی بدن می‌رسد، برخی از غذاها نسبت به سایرین كمك بیشتری به تقویت سیستم ایمنی می‌كند. بدن شما برای دفع عفونت به كمك نیاز دارد و غذاهایی كه قند بالایی دارد، همچنین فست‌فودها یا غذاهای سرخ‌ شده به دلیل اثرات التهابی خود كمكی نمی‌كند. همین موضوع در مورد برخی نوشیدنی‌ها مانند نوشابه نیز صادق است.

تحقیقات در مورد غذا و اثرات آن بر علائم كووید 19 محدود است با این حال برخی از غذاهای حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی است كه ایمنی بدن را تقویت می‌كند و مانع آن نمی‌شود و به بدن شما اجازه می‌دهد به بهترین شكل ممكن با عفونت مبارزه كند.

ویتامین دی برای ایمنی بسیار مهم است. نتایج مطالعه‌ای كه در سال 2022 انجام شد، رابطه بین سطوح ویتامین دی قبل از عفونت و شدت علائم را در بیماران بستری شده به دلیل ابتلا به كرونا بین آوریل 2020 تا فوریه 2021 بررسی كرد. در این بررسی مشخص شد ابتلا به كووید 19 شدید در افرادی با كمبود ویتامین دی 14 برابر بیشتر بود. علاوه بر این افراد با كمبود ویتامین دی 23.3 درصد بیشتر از كسلنی كه سطوح سالم ویتامین دی داشتند، در معرض خطر مرگ ناشی از كووید 19 بودند.

طبق گفته محققان غذاهایی مانند ماهی قزل‌آلا، ماهی تن، لبنیات و آب پرتقال همگی منابع عالی ویتامین دی محسوب می‌شود و می‌تواند به حمایت از سیستم ایمنی بدن شما قبل و طی عفونت كمك كند.

هنگامی كه برای داشتن سیستم ایمنی سالم غذا می‌خورید، مطمئن شوید كه مقادیر كافی غلات كامل و پروتئین را در رژیم غذایی خود دریافت می‌كنید. غلات كامل غنی از فیبر از رشد باكتری‌های خوب در روده حمایت در نتیجه التهاب را كاهش می‌دهد و ایمنی را تقویت می‌كند.

به طور مشابه پروتئین عملكرد سلول‌های ایمنی را بهبود می‌بخشد و از رشد ماهیچه‌ها و ترمیم بافت حمایت می‌كند. گوشت گاو، مرغ، لوبیا و توفو همگی پروتئین‌های مصرفی بسیار خوبی در هنگام بیماری است. حتی بهتر از آن ریختن مقداری پروتئین در سوپ یا خورش سرشار از سبزیجات است كه هضم آن را آسان‌تر می‌كند و اگر ضعف یا خستگی از علائم شما باشد، بسیار موثر است.

اگر مبتلا به كووید 19 هستید و از دست دادن چشایی و بویایی را تجربه می‌كنید،یك متخصص تغذیه، بر اهمیت ادامه غذا حتی با وجود اینكه ممكن است چالش‌برانگیز باشد، تاكید می‌كند و می‌گوید: اگر حس چشایی یا بویایی ندارید. نخوردن آسان است؛ مخصوصا اگر احساس خوبی ندارید اما بدانید كه اگر غذا نخورید، احساس بهتری نخواهید داشت.

دسترسی سریع