در آغاز فصل زمستان، رژیم غذایی مناسب میتواند سهم بسزایی در درمان بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوانزا داشته باشد.
رضا غیاثوند در باره تاثیر مواد غذایی بر پیشگیری از بیماری های عفونی در زمستان گفت: هر چند كه درمان مشخصی برای عفونتهای ویروسی وجود ندارد، اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب به تخفیف علائم بیماری و بهبودی سریعتر كمك خواهد كرد. بدیهی است كه عدم مراقبت كافی از خود در حین بیماری، وضعیت را تشدید خواهد كرد
متخصص تغذیه می گوید كه مصرف مایعات گرم: مصرف مایعات گرم ممكن است به تخفیف گرفتگیها و مشكلات تنفسی همراه با سرماخوردگی و آنفلوانزا كمك كند، همچنین مایعات گرم ممكن است به نرم شدن موكوس و تخلیه سلولهای ویروسی از بدنتان كمك كند؛ لذا مصرف سوپهای گرم و یا نوشیدنیهای گرم میتوانند گزینههای موثری در تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوانزا باشند.
به گفته غیاثوند، همچنین زنجبیل حاوی برخی تركیبات ضد ویروسی است كه میتوانند در تخریب ویروسهای مسبب آنفلوانزا و سرماخوردگی، موثر باشند. همچنین این مواد میتوانند از طریق حمایت از تولید تركیبات ضد میكروبی و ضد ویروسی، در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند. فلفل قرمز: فلفل قرمز تازه و یا پودر آن ممكن است در تخفیف علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگیها موثر باشند.مادهای موسوم به كپسایسین كه موجب تندی طعم فلفل قرمز میگردد، ممكن است به بهبود جریان خون و رساندن مواد مغذی و ویتامینها به سلولهای عفونی شده و به بهبود بیماری كمك نماید. همچنین تندی و تیزی همراه با آن میتواند به تخفیف گرفتگیها در ناحیه سینه و حفره بینی كمك كند.
سیر: سیر حاوی برخی تركیبات شیمیایی است كه از خصوصیات قوی آنتیبیوتیكی و ضد ویروسی برخوردارند. این مواد ممكن است توانایی بدنتان برای تخریب ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا را افزایش دهند. سیر همچنین ممكن است جریان خونتان را بهبود بخشد و به سیستم گردش خونتان جهت تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اكسیژن، و هیدراته نمودن سلولها كمك كند.
مصرف مواد مغذی تازه و طبیعی: بی شك تركیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی نظیر: سبزیجات و میوههای تازه، مركبات (نظیر پرتقال و گریپفروت)، مغزها و بذرها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماریها مفید هستند.
غذاهای غنی از روی: مصرف غذاهای غنی از روی ممكن است در تقویت سیستم ایمنی و تخفیف علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر باشد. مواد غذایی غنی از روی عبارتند از: حبوبات، نخودفرنگی، غذاهای دریایی، گوشت قرمز و لوبیای سویا.
این متخصص تغذیه تاكید كرد، اجتناب از مصرف محصولات شیرین حاوی شكر: همانطور كه ذكر كردیم رژیم غذایی بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. شكر توانایی سیستم ایمنی بدن را از طریق تقلیل توانایی گلبولهای سفید خون در سركوب مهاجمین باكتریایی و ویروسی، كاهش میدهد