یك متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینكه بهتر است مواد غذایی به گونهای فریز شوند كه هیچ رطوبت هوایی وارد بسته نشود، گفت: زمانی كه غذای پخته از فریزر خارج شد باید كاملا داغ و سپس مصرف شود.
دكتر آناهیتا منصوری در گفتوگو با ایسنا، اظهار كرد: هر چند فریز كردن مواد غذایی موجب كاهش مواد مغذی و كیفیت بو، طعم و رنگ میشود اما این روش نگهداری و ذخیره كردن جزو ناگزیری از زندگی امروزه است.
وی در خصوص حداكثر مدت زمان نگهداری انواع مواد غذایی در یخچال و فریزر، افزود: ماهی چرب یك تا دو روز در یخچال و دو تا سه ماه در فریزر و گوشت چرخشده خام، همبرگر خام و ماهی كمچرب یك تا دو روز در یخچال و سه تا چهار ماه در فریزر قابل نگهداری هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: میگوی خام را یك تا دو روز در یخچال و سه تا شش ماه در فریزر، مرغ و بوقلمون خام را یك تا دو روز در یخچال و تا 9 ماه در فریزر و گوشت قرمز خام را سه تا پنج روز در یخچال و شش تا 12 ماه در فریزر میتوان نگهداری كرد.
وی بیان كرد: غذاهایی مانند سوپ، تاسكباب و خورشتها سه تا چهار روز در یخچال و دو تا سه ماه در فریزر قابل نگهداری هستند. مرغ پخته را نیز میتوان تا چهار روز در یخچال و تا شش ماه در فریزر نگهداری كرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: تخم مرغ خام سه تا پنج هفته در یخچال و تخممرغ پخته تا یك هفته در یخچال قابل نگهداری است اما قابل فریز كردن نیست. سالاد ماكارونی نیز سه تا پنج روز در یخچال قابل نگهداری است اما قابل فریز كردن نیست.
وی با بیان اینكه باید تاریخ فریز كردن مواد غذایی روی بسته نوشته شود، افزود: بهتر است مواد غذایی به گونهای فریز شوند كه هیچ رطوبت هوایی وارد بسته نشود. همچنین زمانی كه غذای پخته از فریزر خارج شد باید كاملا داغ و سپس مصرف شود.