چند علامت جدی نارسایی قلبی

فوق تخصص جراحی‌های قلب و عروق گفت: وقتی پمپاژ عضله قلب به هر دلیل كاهش پیدامی كند؛ تنگی نفس، تورم وجمع شدن مایع در اندام های تحتانی بدن را به همراه خواهد داشت.

1400/06/31
|
11:55

علی امیر احمدی فوق تخصص جراحی‌های قلب و عروق در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره علائم نارسایی‌های قلبی گفت: كاهش عملكرد عضله قلبی همان نارسایی قلبی است. میزان فشردگی عضله قلبی در افراد طبیعی حدود 55 تا 60 درصد است. علائم این بیماری متناسب با شدت آن متغیر است و می‌تواند درگیری دستگاه های مختلف بدن را به همراه داشته باشد وقتی پمپاژ عضله قلب به هر دلیل كاهش پیدامی كند؛ تورم وجمع شدن مایع در اندام های تحتانی را به همراه خواهد داشت.

وی افزود: این مایع ممكن است پشت قبل و ریه ها بمامد و موجب تنگی نفس در فرد شود. افرادی كه نارسایی قلبی دارند نفس كم می‌آورند، انرژی كمی دارند و قادر به انجام فعالیت‌های روزانه نیستند. اما آنچه خیلی مهم است این است كه قلب عضو بسیار نجیبی است و معمولا تا درگیری خیلی شدیدی نداشته باشد نارسایی آن علامتی ندارد. حتی در برخی مواقع عملكرد عضله قلبی به 25 درصد كاهش می‌یابد ولی علامتی در فعالیت‌های معمولی وجود ندارد فقط هنگامی متوجه مشكل می شویم كه فعالیتی شدید داشته باشیم.

احمدی تاكید كرد: افراد باید در طول زمان زندگی خود به طور منظم به پزشك مراجعه كرده و تست شوند. آنها باید با مراجعه به پزشك متخصص قلب از عملكرد قلب خود آگاهی یابند.

وی افزود: نارسایی قلبی به دو گروه ژنتیكی و اكتسابی دسته بندی می شود. این نارسایی در كودكان ، نوجوانان و جوانان مشاهده می شود كه به كاردیومیوپاتی معروف است. در این حالت یا عضله مورد تهاجم سیستم ایمنی بدن قرار می‌گیرد یا نقایص متابولیكی و سوخت و ساز و نقص‌های دیگری دارد. قالب این بیماری‌ها درمان خاصی ندارد و معمولا درگیری قلبی پیشرفت می كند.

وی خاطرنشان كرد: نقایص دریچه های قلب و بیماری‌های ویروسی مثل كرونا هم می‌تواند موجب نارسایی عملكرد عضله قلب شود.

فوق تخصص جراحی‌های قلب و عروق بر اهمیت پیشگیری نسبت به درمان تاكید كرد و گفت: این بیماری باید در مراحل اولیه شناسایی و درمان شود. آنچه مهم است مراجعه به پزشك است.

دسترسی سریع