مطالعات بر روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد نوشیدن چای سبز و رژیم غذایی سرشار از كاكائو ممكن است تغییرات عصبی عضلانی مرتبط با سن را كه با ساركوپنی اتفاق می افتد كاهش دهد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از زی نیوز، ساركوپنی پدیدهای است كه با افزیش سن رخ میدهد و به از دست دادن تدریجی توده و عملكرد ماهیچههای اسكلتی اشاره دارد.
ساركوپنی یكی از دلایل اصلی از دست دادن توده عضلانی است. به طور متوسط، تخمین زده میشود كه 5-13 درصد از افراد مسن 60-70 ساله مبتلا به ساركوپنی هستند. این آمار برای افراد 80 سال به بالا به 11-50 درصد افزایش مییابد.
«جوردی كالدرو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لیدا اسپانیا، میگوید: «ساركوپنی عامل اصلی كاهش عملكرد بدنی در افراد مسن محسوب میشود.»
وی در ادامه میافزاید: «عملكرد ماهیچهای مختل شده مرتبط با ساركوپنی بر كیفیت زندگی افراد مسن تأثیر منفی میگذارد و خطر عوارض نامطلوب سلامتی از جمله ناتوانی، صدمات ناشی از زمین خوردن، و مرگ و میر را افزایش میدهد.»
ساركوپنی علاوه بر تحلیل عضلات اسكلتی، موجب تغییرات مورفولوژیكی و مولكولی در اجزای مجزای سیستم عصبی عضلانی، از جمله نورونهای حركتی نخاع و اتصالات عصبی عضلانی میشود.
در این مطالعه، تأثیر دو رژیم غذایی غنی از فلاونوئید حاوی كاتچین (عصاره چای سبز) (GTE) یا فلاوانول های كاكائو بر تغییرات مرتبط با افزایش سن در سیستم عصبی عضلانی موشها بررسی شد.
مصرف رژیم غذایی حاوی فلاونوئیدهای بدست آمده از چای سبز یا كاكائو توانست میزان بقای موشهای مسن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و از برخی تغییرات ساختاری كه با پیری در اجزای سلولی مجزا سیستم عصبی عضلانی رخ میدهد جلوگیری كند.
به گفته محققان، هر دو رژیم غذایی به وضوح عصب و بلوغ اتصالات عصبی عضلانی را حفظ كرده، روند پیری عضله اسكلتی را به تأخیر انداخته و ظرفیت بازسازی آن را افزایش دادند.
محققان میگویند: «داده های ما نشان میدهد كه برخی فلاونوئیدهای گیاهی ممكن است در مدیریت تخریب سیستم عصبی عضلانی مرتبط با سن مفید باشند.»