مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی مغذی با كاهش قابل توجه خطر ابتلا به علائم افسردگی مرتبط است در حالی كه رژیم غذایی ناسالم می تواند احساس افسردگی بیشتری ایجاد كند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از زی نیوز، كمبود مواد مغذی مناسب اغلب با توقف رشد فیزیكی یا ضعف ایمنی همراه است. اما اگر رژیم غذایی حاوی مقادیر مناسب ویتامین، مواد معدنی، اسیدهای آمینه ضروری و چربیهای سالم نباشد، میتواند موجب تشدید افسردگی شود.
بر اساس یافتههای مطالعاتی، رژیم غذایی مغذی با كاهش قابل توجه خطر ابتلاء به علائم افسردگی مرتبط است.
به گفته محققان، دستگاه گوارش میزبان میلیاردها میكروب است كه بر ساخت انتقال دهندههای عصبی كه پیامها را از روده به مغز منتقل میكنند، تأثیر میگذارد. مصرف غذای سالم باعث رشد باكتریهای خوب میشود كه به نوبه خود بر تولید این مواد شیمیایی تأثیر مثبت میگذارد. هنگامی كه تولیدكننده انتقال دهندههای عصبی در وضعیت خوبی قرار دارد، مغز تمایل دارد این پیامهای سازنده را با صدای بلند و واضح دریافت كند و احساسات آن را تكرار میكند. هنگامی كه به رژیم غذایی سالم روی میآورید، خود را برای تغییرات خلقی كمتر، چشم انداز شادتر و افزایش تمركز آماده میكنید.
تغییرات رژیم غذایی میتواند به بهبود روحیه كمك كند. در زیر به برخی از عادات غذایی كه برای حفظ سلامت روان بهتر مناسب است، آورده شده است.
اجتناب از كافئین
كافئین میتواند الگوی خواب را مختل كند، باعث تحریك معده و بیقراری شود. همچنین كافئین زیاد میتواند منجر به كم آبی بدن شود. توصیه میشود برای كاهش احتمال بروز اختلالات خلقی، مصرف كافئین را محدود كنید.
مصرف مواد خوراكی غنی از سلنیوم
مطالعهای در دانشگاه تگزاس نشان داد كه مصرف مكمل سلنیوم به میزان 200 میكروگرم در روز در یك دوره هفت هفتهای، با بهبود علائم خفیف افسردگی از طریق كاهش التهاب مرتبط است. مواد غذایی مانند لوبیا، حبوبات، آجیل، ماهی، تخم مرغ، گوشت گاو، بوقلمون و مرغ منابع غنی سلنیوم هستند.
اجتناب از مصرف مواد قندی
مواد قندی باعث افزایش سریع قند خون میشوند كه میتواند به طور موقت خلق و خوی شما را بهبود بخشد اما بلافاصله با اُفت قندخون، موجب بروز حس ناراحتی و خستگی میشود.
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین D و امگا 3
مواد غذایی غنی از ویتامین D و امگا 3 با كاهش خطر افسردگی مرتبط است. آنها دارای تركیبات محافظ عصبی مانند فولات، ملاتونین، ویتامین E و آنتی اكسیدانها هستند كه به مغز در ایجاد ارتباطات عصبی مناسب كمك میكند. گردو، دانه كتان، دانه چیا، ماهی، و گوشت قرمز منابع خوبی از ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
عدم پیروی از رژیمهای لاغری افراطی
فردی كه از افسردگی و اضطراب رنج میبرد، با مدت طولانی گرسنه ماندن، میتواند شرایط خود را وخیمتر نماید زیرا بدن ما برای عملكرد به سوخت نیاز دارد كه از طریق غذا تأمین میشود. در صورت عدم وجود این سوخت، فرد میتواند خستگی و خلق و خوی بد را تجربه كند.