نكات مهم برای پخت غذاهای نذری در ماه محرم

یك متخصص تغذیه، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را از ملزومات طبخ غذا در دوران كرونا دانست.

1400/05/24
|
11:31

نرگس جوزدانی، رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طبخ و پخش و توزیع نذورات در ایام محرم الحرام، اظهار كرد: با توجه به شیوع ویروس كرونا طی 2 سال بسیاری از اتفاقات در جامعه به خصوص در ایام محرم تغییر كرده است. در این ایام برخی از افراد جامعه از طبخ و پختن غذا‌های نذری انصراف می‌دهند و برخی دیگر در تلاشند نذورات خود را با رعایت دستورالعمل های بهداشتی انجام داده تا بتوانند نذر خود را ادا كنند.

او رعایت شیوه نامه های بهداشتی را از ملزومات طبخ غذا در دوران كرونا دانست و افزود: در این دوران پاندمی و شرایط نابسمان افراد باید سعی داشته باشند، نذروات خود را در یك فضای باز و به دور از هر فضای مسقف شده طبخ كرده و قبل از شروع هر كاری شست و شوی مكرر دست ها، استفاده از 2 ماسك همزمان در زمان پخت غذا، استفاده از دستكش در حین طبخ را رعایت كنند.

جوزدانی درباره عدم تجمع در حین آشپزی و بسته بندی نذورات تصریح كرد: پخت نذری باید به صورت انفرادی و تك به تك انجام شود. افراد باید از هرگونه تجمع و ایجاد صف‌های طولانی به هنگام توزیع غذا خودداری كنند زیرا این موضوع می تواند به شدت در روند تسریع این بیماری دخالت داشته باشد.

این متخصص تغذیه درباره از بین رفتن ویروس با طبخ غذا‌های پخته شده، بیان كرد: تا به امروز هیچ آماری مبنی بر ابتلا با غذا‌های پخته شده گزارش نشده است، بنابراین باید گفت این ویروس از طریق غذا‌های پخته شده دریافت نمی‌شود، اما تمامی هموطنان باید توجه داشته باشند به هنگام دریافت نذورات آنها را گرم كرده و پس از آن میل كنند.

او توصیه كرد: بهتر است افراد برای ادا كردن نذروات خود از غذا‌های كارخانه‌ای استفاده كنند، زیرا مواد خوراكی كه توسط كارخانه ها تولید می شود به صورت مكانیزه بوده و می تواند در قطع زنجیره كرونا موثر باشد.

دسترسی سریع