تحقیقات جدید نشان داده است افرادی كه از رژیم غذایی غنی از ویتامین K استفاده می كنند، 34 درصد كمتر در معرض بیماری های قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین هستند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه نیوادیت كووان آمریكا دادههای بیش از 50 هزار نفر را كه در مطالعه رژیم غذایی، سرطان و سلامت دانمارك در یك دوره 23 ساله شركت كرده بودند مورد بررسی قرار دادند.
آنها بررسی كردند آیا افرادی كه غذاهای حاوی ویتامین K بیشتری مصرف میكنند، كمتر در معرض بیماریهای قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین (تجمع پلاك در شریانها) هستند.
دو نوع ویتامین K در غذاهایی كه میخوریم وجود دارد: ویتامین K1 كه عمدتاً در سبزیجات پهن برگ سبز و روغنهای گیاهی وجود دارد و ویتامین K2 كه در گوشت، تخم مرغ و غذاهای تخمیر شده مانند پنیر وجود دارد.
این مطالعه نشان داد افرادی كه بیشترین میزان دریافت ویتامین K1 را داشتند 21 درصد كمتر در معرض بیماریهای قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین قرار گرفتند.
در مورد دریافت كنندگان ویتامین K2، خطر بستری شدن در بیمارستان 14 درصد كمتر بود.
این ریسك پایینتر برای همه انواع بیماریهای قلبی مرتبط با تصلب شرائین، به ویژه برای بیماری عروق محیطی به میزان 34 درصد مشاهده شد.
دكتر «نیكولا بوندونو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «یافته ها نشان میدهد كه مصرف بیشتر ویتامین K ممكن است برای محافظت در برابر تصلب شرایین و بیماریهای قلبی عروقی متعاقب آن مهم باشد.»
وی در ادامه میافزاید: «اگرچه تحقیقات بیشتری برای درك كامل این فرآیند مورد نیاز است، اما ما معتقدیم كه ویتامین K از تجمع كلسیم در شریانهای اصلی بدن محافظت میكند.»