ستاد ملی مقابله با كرونا در باره سفر نوروزی تصمیم‌گیری نكرد

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا علت تاخیر در تصمیم گیری این ستاد برای سفرهای نوروزی را چرخیدن ویروس انگلیسی كرونا در تمام استان‌های كشور اعلام كرد و گفت كه تاكنون تصمیمی در ستاد برای این موضوع اتخاذ نشده است.

1399/12/11
|
08:38

دكتر علیرضا رئیسی یكشنبه شب در حاشیه جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با كرونای مازندران در ساری در گفت و گو با خبرنگاران گفت كه از 2 هفته پیش موضوع سفرهای نوروزی در ستاد ملی كرونا مطرح شد ، اما بحث اصلی این است كه با توجه به چرخشی كه ویروس انگلیسی در همه مناطق كشور پیدا كرده است ، از هم اكنون نمی توان برای سفر نوروزی تصمیم گیری كرد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی رعایت پروتكل های بهداشتی در تمامی نقاط كشور توسط مردم و تداوم ثبات در روند كاهشی شیوع كرونا را لازمه تصمیم گیری در باره سفرهای نوروزی دانست و تاكید كرد : اگر مردم و كسبه پروتكل های بهداشتی را بدرستی رعایت كنند ، می توانیم شب عید و ایام نوروز آرامی داشته باشیم و بر اساس آن طبق شرایط سفر نوروزی هم داشته باشیم.

وی سفر نوروزی را تنها مربوط به شهرهای دارای وضعیت آبی و زرد كرونایی اعلام كرد و توضیح داد : البته طبق مصوبه ستاد ملی كرونا در حال حاضر سفر به شهرهای گردشگر پذیر دارای وضعیت زرد كرونایی از جمله شهرهای استان های مازندران ، گیلان ، گلستان ، اصفهان ، فارس ، بوشهر و خوزستان و همچنین مشهد مقدس ممنوع است.

رییسی از شهروندان خواست تا مدیریت شده خرید نوروزی را انجام دهند و گفت : اگر پروتكل های بهداشتی همزمان با خرید شب عید رعایت نشود ، حركت شیوع كرونا تند می شود و با تغییر رنگ بندی و وضعیت كرونایی كشور ، مسافرت های نوروزی هم به طور كلی ممنوع خواهد شد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا در پاسخ به پرسشی در باره سفر با تورهای گردشگری هم تاكید كرد : تمامی محدودیت های مسافرت در قالب تورهای گردشكری هم بشدت اجرا می شود.

وی در باره سفر به جزایر قشم و كیش هم گفت كه در حال حاضر سفر به این مناطق هم در صورت منفی بودن تست كرونای مسافران و گردشگران قابل انجام است.

معاون وزیر بهداشت با اذعان به این كه شرایط طی یك سال گذشته سخت بوده و مردم نیز همچنان تحمل می كنند ، تاكید كرد : به عنوان یك كارشناس بهداشتی به مردم عزیز توصیه می كنم عید نوروز امسال هم در خانه ماندن را تحمل كنند تا بتوانیم با انجام واكسناسیون ، سال های آینده با خیال آسوده به هر كجا كه خواستند سفر كنند.

رئیسی ماه اسفند را شلوغ ترین ماه بازارهای كشور به خاطر خریدهای نوروزی توصیف كرد و گفت : با توجه به این كه بسیاری از اصناف در اسفند ماه بیشترین درآمد را دارند و كسبه زیادی بویژه خرده فروش ها به درآمد این ماه چشم دوخته اند ، امیدواریم همه موارد بهداشتی را بدرستی رعایت كنند تا وضعیت كرونایی شهرهایشان با توجه به رنگ بندی كه آخر هر هفته انجام می شود ، تغییر نكند.

واكسن تمامی سالمندان و گروه‌های آسیب‌پذیر تا پایان خرداد 1400

معاون وزیر بهداشت همچنین از واكسن هشت میلیون نفر جمعیت بالای 65 سال و افراد 16 تا 65 ساله دارای بیماری های زمینه ای در كشور تا پایان خرداد ماه سال 1400 خبر داد و گفت كه واكسن این بخش از جمعیت كشور پس از كادر درمانی و جانبازان و معلولان مهم ترین اولویت است.

وی هدف از واكسناسیون در جهان را كاهش مرگ و میر در درجه نخست و قط زنجیره شیوع ویروس كرونا برشمرد و توضیح داد : طبق بررسی های صورت گرفته به ازای هر هفت نفر جمعیت گروه های آسیب پذیر كه واكسن كرونا دریافت می كنند ، از مرگ یك نفر جلوگیری می شود در حالی كه در سایر گروه‌های جمعیتی بویژه جوانان با واكسن 12 هزار نفر جلوی یك مرگ گرفته می شود.

رییسی با اعلام این كه اولویت بندی كردن جمعیت كشور برای دریافت كرونا در یك گروه تخصصی انجام می شود ، گفت كه در این گروه 19 متخصص كشور با كار مدوام سه هفته ای اولویت ها را تعیین و تدوین می كنند.

وی افزود كه طبق اولویت بندی همین گروه تخصصی مقرر شده است تا در مرحله اول 600 هزار نفر كادر درمان و 700 هزار نفر از گروه های آسیب پذیر شامل معلولان و جانبازان بویژه جانبازان شیمیایی ها واكسن شوند.

معاون وزیر بهداشت همچنین با اشاره به تولید واكسن داخلی ، گفت : امیدواریم از تیر ماه سال آینده به طور متوسط میزان انجام واكسناسیون در ماه به بالای 20 میلیون دوز برسد كه در این صورت در آذر ماه سال 1400 همه گروه ها در كشور واكسن دریافت خواهند كرد.

سخنگوی ستاد مقابله با كرونا عصر یكشنبه به مازندران سفر كرد و شركت در نشست ستاد مقابله با كرونای استان نخستین برنامه سفرش بود. دكتر رییسی روز دوشنبه هم مهمان مازندران است و قرار است با حضور وی سامانه نسخه نویسی الكترونیكی پزشك خانواده شهری مازندران رونمایی شود.

دسترسی سریع