كرونا چگونه از موادغذایی منتقل می شود

ماندگاری ویروس در شیر

1399/11/11
|
12:17

سید امیر محمد مرتضویان، با بیان اینكه مواد غذایی به دو طریق ممكن است باعث انتقال آلودگی شوند، افزود: مواد غذایی ممكن است خاستگاه آلودگی باشند و یا اینكه دچار آلودگی ثانویه شده باشند.

وی با اشاره به نتایج تحقیقات انجام شده در این انستیتو درباره ماندگاری كرونا در شیر، گفت: نتایج تحقیقات انستیتو نشان داده است كه حرارت 75 درجه سلسیوس در 15 ثانیه به شیر، در از بین بردن ویروس كرونا در شیر پرچرب ناتوان است.

مرتضویان با بیان اینكه در فرآورده‌های سنتی بسیار محتمل است كه كرونا انتقال یابد، توصیه كرد شیر سنتی در منزل حتماً به دمای نزدیك به جوش رسانده شود.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی كشور، با بیان اینكه احتمال انتقال كرونا در بستنی‌های پاستوریزه بسیار كمتر از بستنی‌های سنتی است، تاكید كرد: تحقیقات نشان داده كه انجماد راه از بین بردن كرونا نیست.

مرتضویان با بیان اینكه كرونا در فرآورده‌های اسیدی مانند دوغ و آب میوه‌ها نیز دوام دارد، گفت: اگر دوغ و یا آبمیوه به كرونا آلوده شود، این ویروس پس از یك ماه باقی ماندن در ماده غذایی باز هم نابود نمی‌شود.

وی درباره آلودگی فرآورده‌های گوشتی به كرونا، اظهار داشت: گرم كردن فرآورده‌هایی مانند همبرگر و سوسیس موجب از بین رفتن ویروس كرونا می‌شود.

مرتضویان با هشدار نسبت به احتمال آلودگی نان در نانوایی‌ها، توصیه كرد بعد از آوردن نان به منزل، قبل از مصرف داخل مایكروویو و یا فر قرار گرفته و تا دمای 80 درجه داغ شود.

وی افزود: آجیل را نیز می‌توان قبل از مصرف با قرار دادن در معرض حرارت از آلودگی‌های احتمالی پاك كرد، اما متأسفانه فرآورده‌های قنادی را نمی‌توان حرارت داد به همین دلیل احتمال سرایت كرونا از طریق آن وجود دارد.

مرتضویان با تاكید بر اینكه غذا به ویژه غذاهای غیر صنعتی و كارخانه‌ای می‌تواند عامل سرایت كرونا باشد، توصیه كرد كه غذای رستوران‌ها نیز در منزل قبل از مصرف داغ شوند.

وی با بیان اینكه انتقال كرونا از طریق مدفوع نیز ثابت شده است، افزود: در هیچ جای دنیا این فرضیه مطرح نشده است كه غذا می‌تواند خاستگاه كرونا باشد، اما از نظر ما این امكان محتمل است و این مسئله نیازمند تحقیق است.

دسترسی سریع