از "سوداگران واكسن كرونا" تا "بارقه‌های امید و لبخند میان كادر درمان"

میانسالان، سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینه ای؛ عمده مبتلایان كرونا

1399/09/25
|
07:51

عضو كمیته علمی ستاد كرونا درباره تبلیغات فضای مجازی و ثبت‌نام در تورهای گردشگری برای تزریق واكسن كرونا،شرایط فعلی مراجعه بیماران كرونا به بیمارستانها، گروه سنی مبتلایان این بیماری و ... توضیح داد.

دكتر مسعود مردانی ، ضمن اشاره به روند رو به كاهش بیماری در كشور و نسبت دادن این موضوع به اجرای محدودیت‌های بیشتر، گفت: كادر درمان پس از حدود 10 ماه مبارزه با كرونا در خط اول بیماری خسته و فرسوده شدند و اكنون پس از محدودیت‌های جدید و كاهش بار بیماری، بارقه‌هایی از امید و لبخند در میان كادر درمان شكل گرفته است كه از مردم می‌خواهیم با كمك به ما، این لبخندها را تبدیل به اشك و یأس نكنند.

رعایت نكات بهداشتی، حق الناس است

وی درباره سایر راه‌های بازدارنده از بروز تخلفات كرونایی ‌و تاثیر افزایش جریمه متخلفان كرونایی، بیان كرد: به عنوان فردی كه در جامعه رفت و آمد دارد تصور می‌كنم جریمه باید برای مجرمین در نظر گرفته شود. اینكه همه مردم و حتی افرادی كه شاید آگاهی كافی نداشته باشند را جریمه كنیم، منطقی نیست. بالا رفتن سطح آگاهی مردم و افزایش حساسیت رعایت نكات بهداشتی یك حق‌الناس است؛ اگر كسی ماسك نمی‌زند یا نكات بهداشتی را رعایت نمی‌كند علاوه‌ بر آسیب به خودش به دیگران هم آسیب می‌زند كه گناه بزرگی است.

میانسالان، سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینه ای؛ عمده مبتلایان كرونا

مردانی درباره گروه سنی مبتلایان كرونا، اظهار كرد: عمدتا میانگین سنی مبتلایان در میانسالان و افراد مسن است، البته این میانگین نسبت به تابستان روند كاهشی داشته است. هنوز هم بیماری كرونا در افراد دارای بیماری زمینه‌ای بیشتر است. حدود 70 تا 80 درصد موارد مرگ و میر كرونا درمیان كسانی بوده است كه بیماری زمینه‌ای، صعب‌العلاج و متعدد دارند.

كرونا ریشه كن نمی شود

این متخصص بیماری‌های عفونی با تاكید بر اینكه در مورد كرونا به هیچ عنوان نمی‌توان از واژه «ریشه‌كن شدن» استفاده كرد، تصریح كرد: بیماری كنترل خواهد شد و سپس به شكل یك بیماری بومی مانند سینه‌پهلو و... درمی‌آید اما ریشه‌كن نمی‌شود.

وی درخصوص تبلیغات فضای مجازی برای ثبت‌نام تور گردشگری به همراه تزریق واكسن كرونا، گفت: چنین چیزی كاملا كذب است. هنوز خیلی از كشورهای دنیا برای واكسیناسیون مردم خودشان برنامه‌ای اعلام نكردند ،آنوقت چگونه می‌خواهند واكسن در اختیار یك خارجی قرار دهند؟ از طرفی حتی اگر چنین تبلیغی صحت داشته باشد چقدر می‌توان مطمئن بود كه زنجیره سرد واكسن رعایت شده باشد؟ به عنوان مثال واكسن شركت فایزر باید در دمای منفی 70 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود، آیا هتل و تور مسافرتی امكان زنجیره سرد در این دما را دارند؟ این تبلیغات یك نوع سوداگری است.

دسترسی سریع