آیا دیابتی‌های نوع یك بیشتر مستعد ابتلا به كرونا هستند؟

مبتلایان به دیابت نوع یك كه دیابت كنترل شده دارند، خطر بیشتری نسبت به دیگران برای ابتلا به كرونا ندارند اما كسانی كه به طور مدام قند خون بالایی دارند، ممكن است آسیب پذیرتر باشند.

1399/09/01
|
09:50

انجمن اطلاع رسانی دیابت ایران در گزارشی نوشت: دیابت نوع یك خود به تنهایی عامل خطری برای ابتلا به كرونا محسوب نمی‌شود، كنترل نامناسب دیابت و قند بالا بدن را مستعد ابتلا به همه عفونت‌ها می‌كند و این بیماری نیز از این قاعده مستثنی نیست. افراد مسن با بیماری زمینه‌ای باید بیشتر مراقب باشند و پیشگیری كنند ولی جوانان سالم یا با بیماری زمینه‌ای كنترل شده خطر بالاتری ندارند.

در صورت ابتلا به ویروس كرونا، علایم بیماری ممكن است از یك تا 14 روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر شوند. شروع علایم معمولا با تب، سردرد، سرفه و آبریزش بینی بوده كه در صورت پیشرفت بیماری ممكن است با بروز تنگی نفس، ضعف و بی حالی همراه شود.

بر اساس این گزارش، شایع‌ترین علامت‌های این بیماری تب، خستگی و سرفه‌های خشك هستند. برخی بیماران ممكن است دردهایی ضعیف تا شدید عضلانی و سردرد، گرفتگی یا آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال را تجربه كنند. این علایم عموما ملایم هستند و به تدریج آغاز می‌شوند.

توصیه می شود تا در صورت برخورد با فردی كه دارای این علایم ضمن رعایت فاصله (حداقل یك متر) از دست دادن و روبوسی به شدت پرهیز كرده و پس از مواجهه، دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویید.

دست های خود را به طور منظم با آب و صابون بشویید و یا با محلول های ضدعفونی كننده الكلی تمیز كنید؛ حتی اگر دستان شما به ظاهر كثیف نباشند. این كار می تواند ویروس های موجود در سطح پوست را از بین ببرد. هنگام عطسه یا سرفه، دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج خود بپوشانید. پس از عطسه یا سرفه حتما دستمال را داخل سطل زباله «در دار» انداخته و دستان خود را بشویید.

همواره یك متر فاصله با سایر افراد را رعایت كنید، به ویژه اگر فرد مقابل دارای علائم سرفه، عطسه یا تب است، در طول روز ممكن است دست ها به ویروس آلوده شوند بنابراین از لمس صورت بویژه چشم ها، بینی و دهان پیش از اطمینان از نظافت دست ها بپرهیزید.

دسترسی سریع