زنان خانه دار چگونه خود را بیمه كنند؟

شرایط و نرخ حق بیمه

1399/08/17
|
07:49

رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی جزئیات بیمه زنان خانه دار را تشریح كرد و نرخ حق بیمه های دریافتی در سطوح سه گانه برای این دسته از زنان را اعلام كرد.

محمود علی بخشی ، به مناسبت سوم نوامبر، «روز جهانی زنان خانه دار» اطلاعاتی در این باره ارائه داد و در این باره اظهار كرد: شمار زنان خانه دار زیاد است و تقاضای گسترده ای برای پوشش بیمه در سال های گذشته از سوی آنها مطرح می شد.

وی افزود: در مقررات مشاغل آزاد بر اشتغال افراد تاكید شده اما با پیگیری های صورت گرفته در نهایت با پوشش بیمه ای زنان خانه دار موافقت شد و از آذرماه سال 1387 با اخذ مصوبه هیئت مدیره، زنان خانه دار مشمول بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد شدند.

رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینكه زنان خانه دار از كمك 2 درصدی دولت برای حق بیمه پرداختی برخوردار هستند گفت: تا كنون 370 هزار نفر از زنان خانه دار تحت پوشش بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته اند.

علی‌بخشی ادامه داد: زنان خانه دار در حد فاصل سنی 18 تا 50 سال می‌توانند به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه و تقاضای بیمه كنند. ضمنا چنانچه متقاضیان در تاریخ ارائه تقاضا بالاتر از سقف سنی مورد اشاره سن داشته باشند درصورتی كه معادل مازاد سنی دارای سابقه پرداخت حق بیمه باشند تقاضای بیمه آنان در صورت احراز سایر شرایط مقرر قابل پذیرش خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به اینكه سازمان تامین اجتماعی سه سطح از تعهدات بیمه ای را برای زنان خانه دار درنظر گرفته است گفت: نوع اول با نرخ پرداخت حق بیمه 14 درصد است و تنها شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود. نوع دوم نرخ پرداخت حق بیمه 16 درصد است و شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی می باشد و نوع سوم با نرخ پرداخت حق بیمه 20 شامل تعهدات بازنشستگی، فوت و از كار افتادگی می شود و 2 درصد از نرخ های مورد اشاره در تعهد دولت است.

رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی درباره مبلغ پرداختی مبنای پرداخت حق بیمه زنان سرپرست خانوار بر اساس «حداقل دستمزد مصوب شورای عالی كار» در سال جاری عنوان كرد: در سال جاری با توجه به حداقل دستمزد مصوب شورای عالی كار برای مدل اول یعنی نرخ پرداخت حق بیمه سهم بیمه شده 12 درصد، مبلغ ماهانه 230 هزار تومان، برای مدل دوم یعنی نرخ پرداخت حق بیمه 14 درصد، مبلغ ماهانه 267 هزار تومان و برای مدل سوم یعنی نرخ پرداخت حق بیمه 18 درصد، مبلغ ماهانه 343 هزار تومان پرداخت می كنند.

علی بخشی افزود: البته این مبالغ برای هر سال متغیر بوده و چنانچه گفته شد بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی كار در هر سال معین می شود.

وی مزایای طرح بیمه زنان خانه دار را برشمرد و با اشاره به امكان انتخاب های متفاوت در این نوع بیمه اظهار كرد: در این طرح ابتدا انتخاب نرخ ها با متقاضی است و این طورنیست كه سازمان تامین اجتماعی اجباری در انتخاب نرخ پرداخت حق بیمه برای متقاضی داشته باشد لیكن بعد از انتخاب نرخ توسط متقاضی با توجه به شرایط وی از لحاظ سابقه و وضعیت سلامت وی نرخ پرداخت حق بیمه مشخص می شود.

رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی افزود: مزیت دوم بحث درمان است و در این مورد هم اجباری در انتخاب درمان نیست. در دیگر بیمه ها غیر از حرف و مشاغل آزاد، هر نوع بیمه دیگری را افراد بخواهند انتخاب كنند، دارای یك نرخ است و حمایت درمان در آن نرخ لحاظ شده است.

علی بخشی ادامه داد: ممكن است بانوی خانه‌داری كه همسرش بیمه است و از خدمات درمانی همسرش استفاده كند، در این صورت ضرورتی ندارد با انتخاب بیمه زنان خانه دار، حق سرانه درمان را هم بپردازد. به عبارتی می‌تواند قرارداد بدون درمان با سازمان تامین اجتماعی منعقد كرده و از خدمات درمانی بیمه همسر استفاده كرده و تعهدات بلندمدت شامل بازنشستگی ، فوت و از كارافتادگی را از سازمان تامین اجتماعی دریافت كند.

وی افزود: به عنوان مثال دختر مجردی كه در خانه پدر زندگی می كند ، می تواند از خدمات درمانی بیمه پدر، مادامی كه ازدواج نكرده و یا اشتغال به كار ندارد، بهره مند شود و تعهدات بلندمدت را طی قرارداد بدون درمان از سازمان تامین اجتماعی دریافت كند.

دسترسی سریع