افرادی كه از مشكل كم خونی رنج می برند سعی كنند در وعده های افطار و شام حداكثر از منابع پروتئین حیوانی استفاده كنند.
منصور رضایی، متخص تغذیه در برنامه «یك نكته یك متخصص» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه یكی از مشكلات شایع در كشور به ویژه در خانم ها بحث كم خونی است، افزود: كه این مساله با تغذیه غلط در ماه مبارك رمضان معمولا تشدید می شود.
وی ادامه داد: توصیه ما به این افراد این است كه مصرف مواد پروتئینی حیوانی را به ویژه در زمان افطار و شام بیشتر كنند؛ چرا كه مصرف مواد پروتئینی حیوانی منابع خوب آهن هستند و در وعده سحری معمولا عطش را بیشتر می كنند و میل به آب را افزایش می دهد.
این متخصص تغذیه تاكید كرد: در نتیجه توصیه نمی كنیم كه ما منابع پروتئینی حیوانی به ویژه گوشت قرمز را در وعده سحر داشته باشیم؛ اما مصرف منابع پروتئین حیوانی اعم از گوشت سفید یا قرمز یا سایر منابع پروتئین حیوانی كه از نظر آهن غنی هستند در وعده های افطار و شام مشكل خاصی را ایجاد نمی كنند.
وی در ادامه افزود: چربی خون یكی از بیماری های شایع شهری است كه گفته می شود روزه داری اثر بسیار خوبی در كاهش كلسترول دارد به ویژه اگر روزه داری با روش تغذیه صحیح باشد؛ یعنی اگر بتوانیم در وعده سحری مصرف پروتئین و چربی حیوانی را به حداقل برسانیم می توانیم در برنامه غذایی خود موفق تر باشیم.
وی تصریح كرد: عزیزانی كه در وعده سحری، میزان كمتری از چربی ها به ویژه چربی های اشباع و حیوانی و غذاهای سرخ كردنی و پروتئین حیوانی استفاده می كنند، معمولاً موفق می شوند در یك ماه میزان كلسترول و چربی خون خود را كاهش دهند و احساس سبكی كنند.
این متخصص تغذیه در پایان با بیان اینكه منبع پروتئین حیوانی در واقع منبع آهن حیوانی هستند، اظهارداشت: برای سلامتی فرد به ویژه برای خانم های كم خون بسیار توصیه می شود پس خواهش ما از عزیزان این است كه اگر از مشكل كم خونی رنج می برند سعی كنند در وعده های افطار و شام حداكثر از منابع پروتئین حیوانی استفاده كنند.