پاییز و زمستان سختی را در پیش داریم
ایرج حریرچی معاون كل وزارت بهداشت در خصوص وضعیت كرونا در كشور، اظهار كرد: متأسفانه در تهران و اكثر استانهای كشور وضعیت قرمز و هشدار وجود دارد و ماههاست كه آمار مرگ و میر ناشی از كرونا، سه رقمی شده و اكنون نیز با شیب فزاینده، مرز 170 مرگ روزانه را رد كرده است.
وی افزود: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، اكنون وقت مداخله رسیده و باید در تمام كشورها مداخلات جدی در تمامی سطوح استراتژیك انجام شود؛ همه اقدامات از جمله تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه، استفاده از ماسك، فاصلهگذاری اجتماعی، آزمایشهای متناوب از افراد مشكوك و ردیابی و شناسایی بیماران، مراقبت و درمان بیماران باید انجام شود و همه اینها باید در یك مجموعه بهم پیوسته و منظومهای انجام شود؛ اگر هر یك از این موارد ناقص باشد، سیستم دچار مشكل شده و در سال دوم اپیدمی نه تنها مرگها دو برابر میشود بلكه احتمال گسترش بیشتر این ویروس در اكثر كشورهای جهان وجود دارد. گاهی گفته می شود مرگ یك نفر یك تراژدی است، اما مرگ هزار نفر، صرفا یك آمار است.
حریرچی بیان كرد: هر كدام از افرادی كه فوت میكنند پدر، مادر، همسر و فرزند یك خانواده هستند. باید دقت كنیم كه در حال حاضر افراد جوان نیز درگیر بیماری میشوند و این بیماری دیگر تهدیدی برای رده سنی خاصی نیست. حتی دیده شده در جوانترها عوارض عمیق و وخیمی نیز گزارش شده است.
معاون كل وزارت بهداشت با بیان اینكه بیماران كرونایی پس از بهبودی تا ماهها عوارض شدیدی را تجربه خواهند كرد، گفت: گاهی ممكن است عوارض با فرد باقی بماند، مثلا ممكن است در دراز مدت عوارض قلبی دیده شود و باید اقدامات دراز مدتی را تدوین و اجرایی كنیم.
آسانگیری و عادی پنداری بزرگترین آفت مبارزه با كووید 19 است
حریرچی با بیان اینكه آسانگیری و عادیپنداری بزرگترین آفت مبارزه با كووید 19 است، تصریح كرد: متأسفانه این موضوع دامنگیر مردم و مسؤولان است و نباید تصور شود كه بیماری به پایان رسیده است و برعكس، این ویروس تمام عزم خود را جزم كرده تا انسان را بیمار كند و در هر تجمعی كه بیش از دو نفر حضور داشته باشند و پروتكلها و فاصلهها را رعایت نكنند، از طریق صحبت كردن، سرفه، عطسه و حتی غذاخوردن در مكانی سربسته، منتقل می شود.
وی در خصوص چرایی بازگشایی مدارس گفت: بازگشایی مدارس با رعایت اصول بهداشتی و پروتكلها، موضوعی جهانی است، تعطیلی اماكنی مانند مدارس ممكن است در كوتاه مدت قابل قبول باشد، اما در دراز مدت پذیرفتی نیست و چنانچه ویروس بیش از یك سال ماندگار باشد باید سایر فعالیتها را از سر گرفت. مردم باید هم زنده باشند و هم زندگی كنند و معیشت و اقتصادشان تأمین شود؛ در حال حاضر در بسیاری از كشورها بیش از 50 درصد اقتصادشان در خدمات است اما نكته اینجاست كه بازگشایی ها باید هوشمندانه صورت گیرد و با حداقل عوارض و حداكثر رعایت دستورالعملها باشد.
معاون كل وزارت بهداشت با بیان اینكه در بازگشایی مدارس 90 درصد از دانشآموزان از سامانه های مجازی استفاده میكنند، ادامه داد: در حال حاضر، بیشترین خطر در اماكنی مانند پاساژها، مراكز فروش و متروها دیده میشود. در مراكز فروش و پاساژها فروش كاهش پیدا كرده، اما تجمع مردم برای گردش افزایش پیدا كرده است.
ترغیب مردم به استفاده از ماسك پارچهای
حریرچی ضمن تأكید بر استفاده استاندارد از ماسك، خطاب به مجریان صدا و سیما، اظهار كرد: استفاده از ماسك پارچهای مفید است و فرهنگسازی خوبی به همراه دارد، چراكه از یك طرف قیمت 1250 و 1300 تومانی ماسك در همه جای كشور یكسان رعایت نمیشود و از طرف دیگر، متأسف هستیم كه بگوییم با همین قیمت، تهیه ماسك برای بسیاری از مردم مقدور نیست، بنابراین مردم را به استفاده از ماسك پارچهای ترغیب كنید.
تأكید بر اقدام پسندیده نذر ماسك
معاونكل وزارت بهداشت با تأكید بر اقدام پسندیده نذر ماسك، بیان كرد: ویروس كرونا هرجا تجمعی باشد خودنمایی میكند و باید به مردم توصیه كنم كه از حضور غیرضروری در اماكن پرازدحام خودداری كنند.
ضرورت رعایت 100 درصدی پروتكلها توسط مردم
وی افزود: اگر میخواهیم ویروس كرونا را شكست دهیم، 100 درصد مردم باید پروتكلها را رعایت كنند؛ در حال حاضر در متروها این پروتكل ها به خوبی رعایت نمیشود و مردم بر ایجاد ازدحام دامن می زنند، زدن ماسك و رعایت فاصله اجتماعی از ضروریات است.
پاییز و زمستان سختی را در پیش داریم
معاون كل وزارت بهداشت با بیان اینكه پاییز و زمستان سختی را در پیش داریم، گفت: تمام مردم از كودك تا سالمند، باید پروتكل ها را 100 درصد رعایت كنند.
وی در خصوص واكسن آنفلوآنزا گفت: تزریق واكسن آنفلوآنزا در كادر بهداشتی و درمانی و زنان باردار و گروه های پرخطر آغاز شده است.