رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری چه ویژگی‌هایی دارد؟

سرپرست انستیتو تغذیه‌ای كشور گفت: رژیم غذایی در دوران بارداری مانند برنامه غذایی در حالت عادی است و تفاوت آن در میزان پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی است.

1399/06/19
|
07:17

جلال الدین میرزای رزاز، در خصوص رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری اظهار داشت: خانم های باردار به دلیل وضعیت خاص خود بهتر است تحت نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی ویژه ای را دنبال كنند.

وی افزود: در مادران باردار طی سه ماهه اول نیاز به انرژی افزایش نمی یابد اما در سه ماهه دوم و سوم به ترتیب 350، 450 كیلو كالری افزایش می یابد. این كالری باید از یك رژیم متعادل شامل لبنیات، غلات كامل، پروتئین های حیوانی و گیاهی، میوه و سبزیجات تازه حاصل شود.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور ادامه داد: برای رعایت رژیم غذایی سالم به زنان باردار توصیه می شود نیمی از بشقاب خود را با میوه و سبزیجات، یك چهارم آن را با غلات سبوس دار و یك چهارم آن را با منابع پروتئینی بدون چربی و همچنین لبنیات پر كرده و در كنار آن از لبنیات كم چرب استفاده كنند.

رزاز درباره مصرف لبنیات و میوه ها و سبزیجات در دوران بارداری گفت: متخصصان تغذیه برای مصرف لبنیات كم چرب در این دوران روزانه 3 تا 4 واحد شیر، ماست و پنیر توصیه می كنند كه سرشار از كلسیم و پروتئین است. همچنین زنان باردار باید توجه خاصی بر مصرف میوه ها و سبزیجات داشته باشند چرا كه سرشار از آنتی اكسیدان ها، فیبرها و ویتامین ها هستند.

وی با بیان اینكه مصرف غلات كامل انرژی لازم را در رژیم غذایی دوران بارداری تامین می كند، افزود: حداقل نیمی از نیاز كربوهیدرات یك زن باردار از طریق غلات كامل مانند: جودوسر، ماكارونی، نان سبوس دار باید داشته باشد و همچنین در دوران بارداری، پروتئین بیشتری نسبت به قبل از بارداری موردنیاز است. پروتئین برای رشد مناسب بافت های جنین از جمله مغز ضروری است.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، منابع پروتئین در دوران بارداری را شامل گوشت ، مرغ، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات دانست.

رزاز در ادامه خوردن غذاهای با فیبر بالا، چربی، نمك و مصرف مایعات را موارد تاثیرگذار در رژیم غذایی بارداری دانست و گفت: فیبر بخشی از میوه ها، سبزی ها و دانه های خوراكی به ویژه حبوبات و غلات است كه در بدن انسان هضم نمی شود. غذاهای پر فیبر به سیر شدن كمك می كند و موجب مصرف كمتر در غذا و چربی شود.

دسترسی سریع