در دوران شیوع كرونا كودكان باید همان تغذیه معمولی را داشته باشند اما ترجیحا از غذاهای داخل منزل استفاده كنند.
فرشته كرباسیان، متخصص كودكان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش كه «كودكان چه مواد غذایی را نباید مصرف كنند؟»، اظهار داشت:یكسری مواد غذایی وجود دارد كه در كودكان زیر یكسال نباید استفاده شود.
وی ادامه داد: عسل به خاطر امكان وجود میكروب بوتولیسم در آن، برای كودكان زیر یكسال ممنوع است. همچنین مصرف محصولات شیر پاستوریزه و شیرگاو نیز به خاطر ایجاد آلرژی شدید در كودكان زیر یكسال كاملا ممنوع است.
این متخصص كودكان افزود:كودكان معمولا از 6 ماهگی میتوانند از روی زمین با دست اجسامی را بردارند و باید حواسمان باشد استفاده از آجیلها مانند بادام، ممكن است در زمان خوردن در كودكان ایجاد خفگی كند و در نتیجه مصرف آن برای این سنین مناسب نیست.
كرباسیان اضافه كرد:البته میتوان آجیل ها را به صورت میكس و تركیب شده در آورده و به صورت غذا به كودكان داد؛چراكه مشاهده شده در برخی كودكان مصرف آجیل به شكل غیر میكس شده باعث بسته شدن راه هوایی و تنفسی شده است.
وی با اشاره به اینكه همه كودكان از بدو تولد كارت رشد دارند، بیان داشت: در این كارت به صورت مرتب وضعیت وزن، قد و دور سر كودكان كنترل میشود.
این متخصص كودكان افزود:مصرف توت فرنگی در كودكان زیر یكسال به علت آلرژی زایی زیاد، توصیه نمیشود. همچنین برخی میوهها مانند آلبالو و آلوچه ممكن است در گلوی كودك پریده و در نتیجه باید این میوهها به ویژه در شیرخواران به صورت تكههای نرم مصرف شود.
كرباسیان در پاسخ به این پرسش كه «آیا در دوران شیوع كرونا كودكان باید مواد غذایی خاصی مصرف كنند؟»، خاطرنشان كرد: نه،ضرورتی ندارد، بلكه باید همان تغذیه معمولی را داشته باشند اما ترجیحا از غذاهای داخل منزل استفاده كنند.
وی یادآور شد:كودكان در این دوران باید از رفتن به مكانهای غیر ضرور پرهیز كنند و موضوع دیگر اینكه بسیاری از كودكانی كه مبتلا به كرونا میشوند، بدون علامت هستند و این موضوع برای خود آنها مشكل ساز نمیشود، اما برای افراد دیگری مانند پدر بزرگ و مادر بزرگ كه ریسك ابتلای بالایی دارند، میتواند مشكل ایجاد كند.