برخی بیماری‌های كبدی در دوران كرونا شدت یافتند.

رییس مركز تحقیقات بیماری‌های گوارشی و كبد دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله(عج) گفت: برخی بیماری‌های كبدی در دوران كرونا شدت یافتند، به عبارتی كووید 19 در روند صعودی این بیماری‌ها موثر بوده‌است.

1399/06/05
|
08:32

دكتر سید موید علویان فوق تخصص بیماری های گوارش و كبد اظهار داشت: افزایش آنزیم های كبدی و چاق شدن بیشتر افراد از موضوعات ناخوشایند دیگری است كه در این دوران در كشور مشاهده می شود.
وی ادامه داد: كاهش فعالیت بدنی به دلیل حضور بیشتر افراد در منازل و مصرف غذاهای چرب و شیرین از مهم ترین دلایل افزایش بیماری های كبدی به خصوص كبد چرب است.

استاد دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله (عج) تاكید كرد: هرچند توصیه اكید در این مدت در خانه ماندن افراد است اما آنها می توانند در مكان های خلوت، پیاده رویی كنند تا از شیوع كبد چرب جلوگیری كنند.
علویان با یادآوری این كه بیماری های كبدی در ابتدا هیچ علامتی ندارند، گفت: افراد كم تحرك یا كسانی كه غذاهای نشاسته ای می خوردند یا تمایل فراوانی به شیرینی و شكلات دارند یا قلیان و سیگار مصرف می كنند باید بیشتر مراقب خود باشند.
وی تاكید كرد: با ورزش می توان جلوی ابتلا به كبد چرب را گرفت لذا به مردم توصیه می شود حداقل پیاده رویی روزانه را در دستور كار خود قرار دهند تا از آسیب های این بیماری در امان باشند.

شكر برای كبد سم است
فوق تخصص بیماری های گوارش و كبد، شكر را برای كبد سم توصیف كرد و از مردم خواست تا حد ممكن از مصرف قند و شكر خودداری كنند تا آسیب جدی به كبد آنان وارد نشود.
علویان همچنین گفت: مصرف قند و شكر در ایران بیشتر از میانگین جهانی است و این روند می تواند آسیب جدی برای كبد به همراه داشته باشد.
وی به مردم توصیه كرد كه سبزیجات بیشتری مصرف كنند و در غذاهای خود از زردچوبه بیشتر استفاده كنند كه این محصولات برای حفظ سلامتی افراد مفید است.

دسترسی سریع