كنكوری‌ها شب امتحان چه غذاهایی بخورند؟

رژیم غذایی مناسب در این روزهای باقی مانده به كنكور

1399/05/28
|
08:12

دكتر مژگان تن ساز، متخصص طب سنتی، مهمترین اقدام را در روزهای باقی مانده به كنكور، اصلاح سبك زندگی اعلام كرد و گفت: توجه به وضعیت گوارش، اهمیت خواب كافی و تحرك در این چند روز غیر قابل انكار است.

وی ادامه داد: به موقع خوابیدن موجب كاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی و افزایش تمركز می شود. از طرفی داشتن خواب كافی در این روزها موجب می شود، روز آزمون با نشاط تر باشید. همچنین اگر تحرك كافی ندارید، حتما سعی كنید روزانه حداقل 10 تا 15 دقیقه فعالیت آرام، نرمش یا پیاده روی با سرعت كم داشته باشید چراكه تحرك، تمركز و جریان خون مغزی را افزایش می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه، خطاب به افرادی كه از یبوست رنج می برند و وضعیت گوارشی چندان مناسبی ندارند، افزود: حتما باید در این هفته اقدامی برای بهبود و كنترل این مشكل انجام دهید؛ یكی از راه های سریع و در دسترس، مصرف روزی 6 عدد انجیر تازه؛ 2 عدد قبل از هر وعده غذایی است.

متخصص طب سنتی به افراد لاغر اندام با پوستی تیره و موهای خشك كه با مشكل یبوست دست و پنجه نرم می كنند، بیان كرد: این افراد می توانند یك تا 2 قاشق غذاخوری خاكشیر را بعد از شستشو در آب جوش بریزند و بعد با كمی عسل شیرین و میل كنند. مصرف این نوشیدنی صبح ها به صورت ناشتا یبوست را برطرف می كند.

تن ساز تصریح كرد: داوطلبان امسال به علت شیوع بیماری كرونا (COVID-19) باید 3 تا 4 ساعت در زمان آزمون با ماسك تنفس كنند، بنابراین یكی از مهمترین نكات انجام تمرینات تنفسی در این روزهاست. بهتر است این هفته حتما تنفس های عمیق را تمرین كنید، حداقل روزی 3 تا 5 بار و هر بار 4 تا 5 نفس عمیق بكشید و سعی كنید اكسیژن را تا انتهای ریه ها فرو ببرید. این تمرین كمك می كند استرس كاهش و اكسیژن رسانی افزایش یابد.

تغذیه كنكوری

متخصص طب سنتی بر لزوم پرهیز از مصرف غذاهای حجیم و آماده، همچون سوسیس، كالباس، پیتزا، الویه، سس مایونز و نوشابه تاكید كرد و گفت: سعی كنید در این هفته از غذاهایی استفاده كنید كه خون رسانی را بهبود بخشد و به تقویت قلب، مغز و ریه كمك كند.

وی اظهار داشت: بهترین ماده غذایی در وعده صبحانه، زرده تخم مرغ است، بهتر است از سفیده آن استفاده نكنید. زرده تخم مرغ خون رسانی را افزایش می دهد. همچنین مصرف مربای سیب كه علاوه بر تقویت قلب و مغز و كبد، به بهبود وضعیت گوارش هم كمك می كند.

تن ساز افزود: افراد لاغر می توانند مربا را با خامه یا كره مصرف كنند، اما اگر فردی اضافه وزن دارد بهتر است آن را گلاب شور كرده و فقط جرم مربا را با نون سنگگ استفاده كند.

عضو هیات علمی با بیان اینكه مصرف حریر بادام در وعده صبحانه یا میان وعده، منجر به افزایش حافظه، تمركز، خونرسانی و تقویت مغز خواهد شد، ادامه داد: حریر بادام از آرد برنج، پودر بادام و گلاب و آب تهیه می شود و كسانی كه مشكل گوارشی ندارند می توانند شیر هم به آن اضافه كنند.

وی خطاب به داوطلبان كنكوری ادامه داد: شیر بادام هم به عنوان میان وعده عصرانه بسیار مقوی است. پوست قهوه ای 10 تا 20 دانه بادام را جدا كنید در یك لیوان آب با كمی عسل، گلاب و زعفران مخلوط و میل كنید. این نوشیدنی نشاط شما را افزایش می دهد و كمك می كند دیرتر خسته شوید.

به گفته وی، فالوده سیب هم میان وعده مناسبی است كه از مخلوط 2 عدد سیب رنده شده با كمی زعفران، عسل، عرق بیدمشك و كمی گلاب تهیه می شود.

تن ساز در خصوص وعده های اصلی ناهار و شام تصریح كرد: در این وعده ها از غذاهای دیر هضم استفاده نكنید، چراكه خوابتان دچار اختلال می شود. اگر برنج می خورید هم بهتر است در این روزها حجم آن را كم و سعی كنید به صورت آبكش و با افزودنی مثل شوید، زیره و زعفران همراه باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه، ادامه داد: كمی گوشت، مرغ یا بلدرچین آب پز یا كبابی نیز برای وعده های اصلی گزینه های مناسبی هستند چراكه هضم راحت تری دارند و مصرف آنها موجب می شود هوشیاری بهتری داشته باشید.

تن ساز بر اهمیت مصرف نكردن ترشی در این روزهای باقی مانده به كنكور تاكید و اظهار كرد: مصرف ترشی ضعف سیستم عصبی را به همراه دارد و ممكن است منجر به فراموشی برخی مطالب شود


متخصص طب سنتی به داوطلبان كنكوری تاكید كرد از درهم خوری پرهیز كنند.


دسترسی سریع