وزیر بهداشت: رویكرد جدیدمان، فشار و جریمه است

درخواست یاری از مسوولان نظامی، انتظامی و قضایی برای اجرای پروتكل‌های بهداشتی

1399/05/22
|
06:12

وزیر بهداشت با تاكید بر لزوم پرهیز از عادی انگاری ها در شرایط كرونا و اهمیت اعتلای رفتار بهداشتی مردم در این دوران، گفت: در كنار خواهش‌های مستمر، رویكرد جدیدمان فشار و جریمه است و اگر كسی حریم شكند و پروتكل‌ها و شیوه نامه ها را شكست، باید برخورد سنگین كرد.

دكتر سعید نمكی در نشست مجازی با وزرای بهداشت كشورهای منطقه مدیترانه شرقی با اشاره به اینكه ایران جزو یكی از هفت كشور برگزیده در شرق مدیترانه در عرصه مدیریتی كووید 19 است، گفت: با توجه به جایگاه ایران، پس از سخنرانی مدیر محترم منطقه امرو اولین كشوری كه سخن گفت ما بودیم. در این نشست از فعالیت‌هایی كه داشتیم گزارشی ارائه كردیم. یكی از نگرانی‌های عمده در شرایط پاندمی پرداختن به بیماری كووید 19 و غفلت از بقیه موارد است. گزارشی ارائه كردیم كه گرچه در روزهای اول گرفتاری پاندمی، پوشش واكسیناسیون مان مثل همه‌ كشورها دچار افت شد و رسیدگی به زنان باردار و سایر مراقبتها افت یافت كه مقداری از آن به دلیل ترس و وحشت مراجعه به مراكز و مقداری هم به دلیل مشغله ما برای بیماریابی كووید 19 بود، اما خوشبختانه با برنامه منسجم ملی امروز پوشش واكسیناسیون در حد شرایط عادی قبلی قرار رفت.

وی افزود: مراقبت از زنان باردار با انتخاب مراكز در سطح شهرستانها و مراكز حاشیه شهر و مراكز عاری از كووید19 برای بقیه شهروندان فعالیتهای بهداشتی در حال بازگشت به سطح قابل قبولی است.

نمكی خاطرنشان كرد: پیشنهاد دادیم در منطقه شرق مدیترانه بتوانیم منطقه را با كشورهای محدودتر تعریف كنیم؛ تا با توجه به كووید 19 و غافلگیری‌های آن و احتمال آنفلوآنزای فصلی در منطقه و بیماری‌های غیرواگیر و واگیر دار دیگر مثل مالاریا، سل، ایدز و ... منطقه محدودتری را تعریف كنیم كه كشورهای كمتری در كنار هم قرار گیرند و مدیریت ها را تقسیم كنند.

وی گفت: ما در منطقه‌ای قرار گرفتیم كه شهروندان كشورهای همسایه مانند پاكستان و افغانستان و عراق بیشترین تاثیر را بر نظام سلامت ما دارند. پیشنهاد دادیم با این سه كشور بتوانیم در منطقه ای كنار هم قرار بگیریم و مدیریت یكپارچه ای را در مدیریت بیماری‌های انسان و دام، بیماریهای واگیر و غیرواگیر تشكیل دهیم. جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بیماری‌ها در منطقه خواهد توانست به عنوان لیدر و رهبر این گروه نقش برجسته خود را بروز دهد.

وی در ادامه تاكید كرد: از مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت خواستم و گفتم امروز روزگاری نیست كه بتوانیم به شكل جزیره‌ای در سازمانهای بین المللی كار كنیم؛ ارگانهای بین المللی باید مشتركا باهم به تقویت زیر ساخت‌ها و تقویت دانش فنی كشورها كمك كنند تا بتوانند بر مشكل پاندمی كووید 19 و عوارض سیاسی، اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و ... آن فائق آیند كه قرار شد این موضوع جزو بحث های آتی نشست باشد.

وی در ادامه صحبت هایش گفت: از اصحاب رسانه می خواهم كه پیام من را به عنوان سرباز كوچك مدافع سلامت به جمعیت‌های مختلف مورد هدف برسانند. تا اردیبهشت ماه در كاهش مرگ و میر و موارد ابتلای كرونا در اوج تحریم‌های سخت و ظالمانه ای كه بر ما اعمال شد، دستاورد بی نظیری داشتیم كه در دنیا مورد توجه ویژه قرار گرفت. اما، متاسفانه با ساده انگاری و عادی انگاری و با بی‌توجهی كه بارها اعلام كردم كه این ویروس را ساده نپندایم زیرا در دقیقه‌های نود از گوشه های این زمین گل خواهیم خورد و ممكن است بعد از كسب چندین امتیاز، ضربه فنی شویم؛ متاسفانه این اتفاق به گونه‌ای روی داد. ما با غفلت از برخی ابعاد و ساده انگاری برخی مردم و برخی دستگاه‌ها دچار خیز جدید بیماری شدیم. در این خیز جدید همكارانم زحمت فراوان كشیدند و برای اینكه بتوانیم مرگ ها را كاهش دهیم، برخی همكاران عزیزمان را از دست دادیم كه یا شهید شدند و یا اینكه آلوده و مشكل دار شدند و از چرخه خدمت خارج شدند یا در بیمارستانها بستری شدند.
خستگی شش ماهه كادر درمان

نمكی تصریح كرد: امروز در حال بازگشت به شرایط كاهش بستری و مرگ و میرها هستیم كه حاصل دو پدیده است؛ اول رعایت مجدد مردم در شیوه نامه های بهداشتی و دوم تلاشی كه بی‌وقفه و شبانه روزی همكارانم در سراسر كشور داشتند. امروز همكارانم در فشار شش ماهه دچار خستگی شدند؛ گرچه هنوز با محبت و جانفشانی خدمت می كنند؛ از بهورزان و تكنسین‌های اورژانس تا آزمایشگاهیان و پزشكان و پرستاران و... هنوز هم عاشق خدمت هستند، اما باور كنید به قول حضرت حافظ "خستگان را چو طلب باشد و قوت نبود، گر تو بیداد كنی شرط مروت نبود".
وزیر بهداشت ادامه داد: اینكه باز هم همكاران مان را به دلیل بی احتیاطی و عادی انگاری در شرایط سخت قرار دهیم، شرمنده می‌شویم. وقتی رهبر معظم می فرمایند كه "من از آن پرستار خجالت می كشم"، پس این سرباز كوچك باید در مقابل این شرمساری‌ها ذوب شود. من خجالت می كشم از خانواده پزشك نازنینی كه در بالین بیماران مثل پروانه سوخت و به شهادت رسید. گاهی این شهادت به دلیل هجمه سنگین بیماری است و همه در كنار هم تلاش كردیم؛ به هر حال بیماری در خیلی از جاهای دنیا قربانی می دهد اما گاهی از دست دادن این نازنین‌ها به دلیل سهل انگاری و عادی انگاری هاست كه دل ما را به درد می‌آورد.
رویكرد جدیدمان فشار و جریمه است

نمكی تاكید كرد: در كنار خواهش‌های مستمر، رویكرد جدیدمان فشار و جریمه است و اگر كسی حریم و قانون شكنی كند و زیان و ضرر وارد كند، قطعا باید به شكل محكم با او برخورد كرد و اگر پروتكل‌ها و شیوه نامه ها را شكست، باید برخورد سنگین كرد. كسی كه می گوید خسته شدم و نمی‌توانم ماسك بزنم، پس آن پزشك و پرستار ساعت‌ها این شرایط را چگونه باید تحمل كنند؟ اینكه برای هواخوری به جایی برویم و از زحمات عزیزان كادر درمان غافل شویم، درست نیست. خواهشم آن است كه باز هم مردم در اعتلای رفتار بهداشتی خود تلاش كنند و از همه مسوولان اعم‌ از نیروهای نظامی، انتظامی، قضایی و همه می‌خواهم در این شرایط سخت به یاری ما بیایند و نگذارند با شكستن پروتكل بار سنگین عزیزان ما در عرصه سلامت سنگین تر شود.

وی از اصحاب رسانه كه در رساندن خبرها به مردم و تقویت روحیه همكاران پزشك در این روزها از هیچ كوششی دریغ نكردند تشكر كرد.

دسترسی سریع