توجه به راهنماییهای بهداشتی مربوط به دستگاههای خنك كننده آبی، میتواند نقش مهمی در پیشگیری از شیوع و انتقال كرونا در منازل و اماكن عمومی داشته باشد.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با توجه به انتشار ویروس كووید 19 از راه عطسه، سرفه و صحبت كردن، تهویه هوا یكی از ملزومات جلوگیری از انتقال ویروس است؛ زیرا تعداد پاتوژن ها و عوامل بیماری زا در فضاهای محصور می تواند به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
اگر برای خنك كردن دمای محیط از كولر آبی استفاده می كنید به نكات زیر توجه كنید:
- كولرهای آبی بهتر است در فضایی بیرون از ساختمان قرار داده شوند و در این صورت با توجه به اینكه تامین هوای آن كاملا از هوای بیرون صورت میگیرد تهویه مناسبی را می تواند تامین كند.
- تامین هوای تازه حتما از بیرون ساختمان باشد و هوای داخل مجدد وارد كولر آبی نشود.
- توصیه می شود دما بین 24 تا 30 درجه سانتی گراد و رطوبت بین 40 تا 70 درصد حفظ شود.
- سیستم تهویه مكانیكی در آشپزخانه و سرویس های بهداشتی تعبیه شده و روشن باشد.
- در زمان استفاده از كولرهای آبی به خصوص در اماكن عمومی و در زمانی كه تجمع افراد زیاد است، بهتر است كولر با حداكثر سرعت جهت تامین هوای تازه راه اندازی شود.
- در زمان استفاده از كولرهای آبی در اماكن عمومی حداقل یك ساعت پیش از شروع ساعت كاری، جهت بهبود رقیق سازی هوا پیش از حضور افراد روشن شده و حداقل یك ساعت بعد از اتمام ساعت كاری جهت اطمینان از پاكسازی هوا خاموش شود.
- برای برقراری جریان و عبور هوا و جایگزینی هوای تازه با هوای داخل ساختمان، چند دریچه یا پنجره باز گذاشته شود.
- بهتر است دریچه های كولر طوری تنظیم شود تا باد مستقیم به طرف افراد پرتاب نشود.
- در فضاهای عمومی كه از این سیستم استفاده می شود توصیه این است كه افراد حاضر از ماسك استفاده كنند.
- مصرف كنندگان این نوع كولر باید شرایط بهداشتی مناسبی را هنگام راه اندازی آنها در آغاز فصل رعایت كنند تا با كمترین ورود و پخش گرد و خاك به درون منزل مواجه شوند.
- هنگام استفاده از كولرهای آبی، تعویض سالانه پوشال و قرار نگرفتن در معرض باد مستقیم كولر از توصیه های مهمی است كه باید مورد توجه قرار گیرد.