توصیه‌هایی برای اهدای خون در همه‌گیری كووید-19 توصیه‌هایی برای اهدای خون در همه‌گیری كووید-19

با وجود محدودیت‌ها و دستورالعمل‌هایی كه برای مقابله با شیوع كروناویروس اعمال می‌شود اهدای خون همچنان از جمله موارد حیاتی و ضروری به حساب می‌آید.

1399/03/21
|
08:57

همه‌گیری ناگهانی بیماری كووید-19 و گسترش سریع آن در جهان در چگونگی عملكرد جوامع، تغییراتی ایجاد كرد و موجب اعمال محدودیت‌هایی در تردد افراد شد. این در شرایطی است كه اهدای خون از جمله اقدامات حیاتی برای حفظ سلامت افراد و بیماران نیازمند به دریافت خون است.

میزان ذخایر خون یك كشور در حمایت از افرادی كه در وضعیت نامناسب جسمی به سر می‌برند اهمیت دارد. دریافت خون اهدایی برای افرادی كه به دلیل جراحت یا در حین عمل جراحی میزان زیادی خون از دست می‌دهند ضروریست. همچنین افرادی كه بدن آنان به شكل صحیح قادر به تولید خون نیست نیاز به دریافت خون اهدایی دارند.

طبق اعلام مركز تحقیقات و ارزیابی سازمان غذا و داروی آمریكا، همه‌گیری بیماری كووید-19 چالش بی‌سابقه‌ای را برای مجموع ذخایر خونی این كشور به همراه داشته است. رعایت فاصله گذاری اجتماعی و لغو برنامه‌های اهدای خون داوطلبانه موجب كاهش قابل توجه موارد اهدای خون شده است.

به گفته كارشناسان آمریكایی در مجموع فوائد اهدای خود در شرایط حیاتی همه‌گیری بیماری كووید-19 از پیامدهای منفی تردد افراد در سطح شهر بیشتر است.

بعلاوه درحالیكه اقدام افراد به اهدای خون موضوعی حائز اهمیت است، كمك به حفظ سلامت آنان نیز ضرورت دارد.

به گزارش مدیكال نیوز تودی، از جمله نكاتی كه رعایت آن‌ها در حین اهدای خون توصیه می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:

-حفظ پروتكل‌های موارد بهداشت تنفسی

-رعایت دستورالعمل‌های بهداشت دست‌ها

-پاكسازی و ضدعفونی كردن مداوم سطوح

-حفظ فاصله گذاری اجتماعی در محل خون‌گیری

-اطمینان از سلامت كاركنان مراكز اهدای خون

دسترسی سریع