"سامانه 123 كرونا" با همت اتاق فكر كارشناسی جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی در پاسخ به نیاز مراقبت از راه دور، خودمراقبتی و پایش بیماران دارای علایم خفیف و موارد مشكوك یا بدون علامت كرونا در منزل توسط پزشكان و
مراقبان سلامت،
راه انداز ی شد.
دكتر سالار ارزیده معاون آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی و از طراحان اصلی "سامانه 123 كرونا"، با اشاره به خدمات و پتانسیلهای این سامانه، اظهار كرد: بر اساس آمارهای جهانی بیش از 80 درصد مبتلایان عفونت ویروسی كرونا نیاز به بستری در بیمارستانها ندارند و تنها با پایش، خودمراقبتی، رعایت اصول بهداشتی، خودقرنطینگی و درمان علامتی تحت نظر پزشك بهبود می یابند. در این راستا، چك لیستها و فرمهای طراحی شده در این سامانه كمك می كند تا شرایط برای طی دوره قرنطینه و خودمراقبتی بیماران و افراد مشكوك در منازل به بهترین و ایمن ترین روش، مهیا شود.
وی ادامه داد: این روزها كه تعداد مبتلایان و افراد در معرض خطر كرونا در كشور رو به افزایش است، این سامانه می تواند در كاهش بار بیماران و مراجعه كنندگان به بیمارستانها و مراكز درمانی تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینكه كاربرد این سامانه برای دو گروه است، اظهار كرد :دسته اول پزشكانی هستند كه مایلند بیماران خفیف و بدون علامت یا موارد مشكوك را در منزل و از راه دور پایش كنند. در این روش، ثبت نام بیمار توسط پزشكان و مراقبان
و با ثبت ارزیابی های اولیه انجام شده، سپس اطلاعات دسترسی سامانه برای بیمار پیامك می شود. بیمار روزانه لیست موارد نیازمند به مراقبت را در پروفایل خود مشاهده كرده و پس از انجام، آنها را در پروفایل خود تایید كرده و تیك میزند.
همچنین پزشك یا مراقب سلامت، روزانه ضمن تماس با بیمار و پایش وضعیت علایم، اطلاعات را در پروفایل وی ثبت می كند. به این ترتیب تعداد زیادی از بیماران با علایم خفیف و متوسط می توانند در منزل و تحت نظر پزشكان و مراقبان سلامت، مسیر بهبودی را مادامی كه وضعیت آنها تشدید نشده طی كنند. البته هر گاه شرایط اورژانسی پیش بیاید، ضمن تماس با اورژانس، بیمار برای ادامه درمان هدایت خواهد شد.
دسته دیگر كسانی هستند كه با موارد مثبت یا مشكوك مواجهه داشته و تمایل دارند مطابق راهنماهای وزارت بهداشت اقدام
به قرنطینه و خودمراقبتی اختیاری در منزل كنند. این افراد پس از ثبت نام در سامانه، بازه قرنطینه خود را انتخاب و شروع به خودمراقبتی می كنند .در این روش روزانه لیست موارد نیازمند مراقبت در پروفایل افراد ثبت شده و آنان باید ضمن مراعات و انجام این موارد، آنها را در پروفایل خود تیك زده و تایید كنند. به این ترتیب در داشبورد پروفایل خود، روزهای باقیمانده تا پایان مدت قرنطینه و روزهای مراعات شده را مشاهده و دنبال می كنند.
دكتر ارزیده با تاكید بر اینكه كلیه متقاضیان باید ابتدا با استفاده از سامانه غربالگری و مراقبت كرونا وزارت بهداشت به نشانی salamat.gov.ir یك خودارزیابی انجام دهند، تصریح كرد: بر این اساس افراد دارای شرایط حاد باید مطابق توصیه سامانه وزارت بهداشت، حتما به مراكز درمانی معرفی شده مراجعه كنند، اما اگر مطابق راهنماهای سامانه نیازمند خودمراقبتی در منزل باشند، می توانند ضمن ثبت نام در "سامانه 123 كرونا" به نشانی com.123corona با مراعات دستورالعملها و چك لیستهای كنترلی این سامانه، مسیر بهبودی خود را با سهولت و دقت بیشتری طی كنند.