بدیهی است كه برای پیشگیری از حوادث، بدون سازماندهی و تشكیلات لازم اقدام چشمگیر و اساسی صورت نمیپذیرد و هر سازماندهی صحیح نیز خود نیازمند بررسی و پژوهش بهمنظور برنامهریزی مناسب میباشد.
بدیهی است كه برای پیشگیری از حوادث، بدون سازماندهی و تشكیلات لازم اقدام چشمگیر و اساسی صورت نمیپذیرد و هر سازماندهی صحیح نیز خود نیازمند بررسی و پژوهش بهمنظور برنامهریزی مناسب میباشد. بنابراین یكی از مهمترین اقدامات در برنامهریزی پیشگیری از حوادث، انجام تحقیقات و پژوهش پیرامون سوانح و حوادث است. تحقیقات و بررسیهای مختلف در خصوص پیشگیری از بروز حوادث و سوانح نشان میدهد كه بخشی از برنامههای آمادگی برای مقابله با سوانح و حوادث، برخورداری از دانش و اطلاعات كافی درباره شرایط پیدایش بروز حوادث و راههای برخورد با آنها است. آگاهی و عبرت از نتایج وقوع حوادث تلخ باید منجر به عكسالعمل مناسب در جهت حذف زمینه بروز آنها گردد. اگر نسبت به پیشگیری از حوادث احتمالی آینده اقدامی صورت نگیرد، حوادثی كه خسارت مادی و جسمانی ناچیز بر جای گذاشته، بیاهمیت تلقی شود، در هنگام بروز مجدد همان حادثه خسارت جسمی و مادی وسیعتری بهبار میآید، لذا بلافاصله حتی بعد از هر حادثه كوچك باید پیرامون آن توجه و تعمق كافی نموده و در جهت ارائه راهحل و پیشگیری از بروز حادثه تلاش لازم را مبذول داشت.
برای توجه به این مهم و آگاهی و اطلاع رسانی از آن، 13 الی 19 مردادماه،به نام "هفته اطلاع رسانی و پیشگیری از سوانح و حوادث" نامگذاری شده است.