دستور كتبی رئیسجمهور مبنی بر اینكه 9 بیست و هفتم منابع سازمان تأمین اجتماعی در بخش درمان در حساب خاصی و جداگانهای نگهداری شود و نظارت آن بر عهده نهاد ریاست جمهوری باشد، صادر شد.
به گزارش روابط عمومی شبكه رادیویی سلامت، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت نشست خبری روز گذشته با بیان اینكه یكی از شاخصهایی كه كشورهای مختلف را از لحاظ كیفیت منابع در حوزه سلامت با یكدیگر میسنجند میزان هزینه عمومی حكومت در حوزه سلامت است،، گفت: این هزینه متشكل از هزینههای دولت داخلی، دولت محلی (شهرداری) و بیمهها است.
وی اسم دیگر حق بیمه را مالیات سلامت عنوان و بیان كرد: همچنین این سئوال پیش میآید كه اگر هزینه دولت و بیمهها در حوزه سلامت افزایش یابد خوب است یا خیر. برای پاسخ به این سئوال ابتدا باید بگوییم به طور كلی در حوزه سلامت چقدر هزینه میكنیم؛ هزینه سلامت در دنیا 9.9 درصد است و این رقم در كشور ما 6.5 الی 7 درصد است كه میتوان گفت رقم خوبی است.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه افزود: هدف ما كاهش پرداختی از جیب مردم است و اگر بخواهیم به این هدف برسیم باید بودجه دولتی افزایش یابد كه میتوان گفت طرح تحول سلامت این كار را انجام داد. ما در طرح تحول سلامت خدمات مازاد و غیر نیاز را كنترل كردیم اما دسترسی به خدمات افزایش یافت.
حریرچی با بیان اینكه برای اولین بار در 20 سال گذشته توانستیم میزان پرداختی از جیب مردم را به 40 درصد كاهش دهیم و این دستاورد بسیار بزرگی است، ادامه داد: هیچ كشوری در دنیا نتوانسته در عرض یك سال به این رقم دست پیدا كند. این موفقیت با مشاركت وزارت بهداشت و بیمه، دولت و مجلس انجام شد و پرداختی از جیب مردم به 40 درصد كاهش یافت.
حریرچی در ادامه به بدهی بیمهها اشاره و بیان كرد: آنچه تكلیفمان در ارتباط با بیمهها بوده است را ادا كردهایم و مایل نیستیم بیش از این صحبت كنیم؛ چرا كه تعدادی به دنبال این مسئله هستند كه از این طریق اظهارنظرات خودشان را مطرح كنند و ما ضرورت بیشتر به صحبت نمیدانیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینكه البته خبرهای خوشی هم در حوزه بیمهها در حال اتفاق است، گفت: بیمه سلامت توانسته 1250 میلیارد تومان اوراق قرضه را به حسابهای ما منتقل كند همچنین 1640 میلیارد اوراق داده شده است.
وی با اشاره به اینكه اگر هر دو سازمان بیمهگر اصلی بدهیها خود را بدهند تازه به بدهیهای دیماه سال گذشته خواهند رسید و مابقی مطالبات وجود دارد، افزود: تكلیف ملی شرعی و قانونی خود را در این زمینه و در حوزه اطلاعرسانی انجام دادهایم. اگر بیمارستانها و درمانگاههای دولتی و بیمارستانهای خصوصی ضربه بخورند و نتوانند فعالیت كنند دودش در چشم مردم میرود و باید توجهات لازم در این زمینه انجام شود چرا كه همین مبالغ چندصد هزا رو چندصد میلیون برای ارائهكنندگان خدمت همچون پزشكان و پرستاران زیاد بوده و نباید بگذاریم به جای غیرتحمل برسیم.
حریرچی در ادامه تاكید كرد: اوراق قرضه به هیچ فرد به ارائهكنندگان فردی مثل پزشك و پرستار قابل پرداخت نیست و روشهای دیگری برای این مورد انجام میدهیم و در واقع این مسئله به طرقی برای پیمانكاران هزینه خواهد شد. بالاخره دستورات شفاهی و حضوری رئیسجمهور مبنی بر اینكه 9 بیست و هفتم منابع سازمان تأمین اجتماعی در بخش درمان در حساب خاصی از تأمین اجتماعی نگهداری شود و نظارت آن بر عهده نهاد ریاست جمهوری باشد، اتخاذ شد و بر اساس آن هزینهها باید با این نظارتها به صورت كامل و به موقع برای سلامت كارگران و بیمهشدگان تأمین اجتماعی خرج شود.
وی در پایان خاطرنشان كرد: یكی از ابزارهای طرح تحول سلامت تأمین منابع از بیمهها برای درمان مردم است كه تلاش میكنیم طرح تحول با قوت خود ادامه یابد.