روزانه 43 نفر در اثر تصادفات فوت می‌كنند / همكاری های مشترك راهور با رادیو

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: 50 درصد تصادفی ها در مسیر بیمارستان و درمانگاه ها جان خود را از دست می دهند و 6.7 درصد تولید ناخالص ملی كشور به خاطر تصادفات جاده‌ای از بین می رود.

1396/12/22
|
09:24

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، سردار تقی مهری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در «نشست ستاد اطلاع رسانی پیشگیری از حوادث و سوانح نوروزی» كه عصر امروز در ساختمان شهدای رادیو رسانه ملی برگزار شد، با اشاره به همكاری های مشترك با معاونت صدای رسانه ملی افزود: ما كارهای مشتركی با معاونت صدای رسانه ملی انجام دادیم و همكاری های خوبی با این معاونت داریم. از نظر محتوا اقدامات خوبی انجام شده به طوری كه در حین مسافرت 60 درصد مردم از رادیو استفاده می كنند.
وی با بیان اینكه اصل مشكل ما این است كه در كشور برخی از آمارها صحیح و برخی از آمارها برای سالیان قبل است، ادامه داد: موضوع حمل و نقل مهم است، وسایل نقلیه در كشورمان زیاد است و بیش از 90 درصد تردد در جاده‌های كشورداریم، از این رو باید برحمل و نقل زمینی متمركز شویم. در حوادث رانندگی سه عامل اصلی جاده، خودرو انسان تاثیر دارند؛ كه 28 هزار نفر در سال 84 در اثر تصادفات رانندگی فوت كرده اند، و در سال گذشته تعداد مرگ و میر ها در تصادفات به 16 هزار نفر كاهش پیدا كرده است.
مهری با اشاره به اینكه تصادفات یكی از موضوعات مورد نظر رهبری بود، افزود: به همین دلیل یك نقشه راه برای تصادفات تدوین می شود و مجلس و دولت موظف به ارتقای آموزش همگانی و تقویت دستگاه‌ها شده‌اند؛ تعداد موتور سیكلت ها در سطح كشور به 11 میلیون رسیده است و در حدود 30 میلیون وسیله نقلیه در كشور تردد می كنند و هر خانواده یك وسیله نقلیه دارد و ما 21 میلیون خودرو داریم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان اینكه 40 میلیون گواهی نامه صادر كردیم و در سال جاری 2 میلیون نفر گواهی نامه گرفتند، تاكید كرد: یك میلیون و چهار صد وسیله نقلیه به كشور اضافه شده است. 80 میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود؛ پنج هزار و 400 نقطه حادثه خیز داریم كه سه هزارتای آن در جاده‌های كشور قرار دارد. 13 هزار نفر امسال در اثر حوادث فوت كرده اندكه 73 درصد این جوادث در جاده های برون شهری بوده است.
وی با اشاره به اینكه اگر آموزش در داخل شهرها به خوبی انجام شود، آموزش جاده ها عملیاتی می‌شود، گفت: 50 درصد تصادفی ها در مسیر بیمارستان و درمانگاه ها جان خود را از دست می دهند و 6.7 درصد تولید ناخالص ملی كشور به خاطر تصادفات جاده‌ای از بین می رود.
مهری با اشاره به اینكه بیش از 40 هزار میلیارد تومان، هزینه فوتی های سوانح است، ادامه داد: روزانه در كشور 43 نفر در اثر تصادفات فوت می‌كنند و 910 نفر مجروح می شوند كه برای كاهش باید كار اموزش و فرهنگ سازی انجام شود.
وی با اشاره به اینكه برنامه ریزی برای ترافیك در هنگام سفر مهم است ، بیان كرد: بیشتر از 75 درصد از مردم در شهرها زندگی می كنند و به همین دلیل منتظر فرصتی برای مسافرت هستند. از این رو باید، زیر ساخت‌ها در زمینه حمل و نقل زمینی گسترش پیدا كند چرا كه گرایش مردم به داشتن وسیله شخصی افزایش پیدا كرده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان اینكه در نوروز سال گذشته 73 درصد از تصادفاتی كه منجر به فوت و جرح شده بود مربوط به سواری شخصی بوده است، ادامه داد: بین ساعات 16 تا 20 بیشترین میزان تصادفات رخ داده است كه 20 درصد آن به دلیل سرعت‌های غیر مجاز و 40 درصد مربوط به عدم توجه به جلو و خواب آلودگی راننده است.
مهری با بیان اینكه قانون رسیدگی به تخلفات بسیار مفید بوده ولی نیازمند بازنگری است، گفت: دستگاه‌های مختلفی متولی این كار هستند، بهتر است برای كاهش آمار سوانح، ستاد راهبردی تشكیل دهیم كه امیدواریم ریاست آن به عهده رئیس جمهور یا معاون اول وی باشد. باید با متخلفان برخورد شود البته به نظرم قوانین ما باید اصلاح شود؛ 80 درصد از خودروهای ما ایربگ و ای بی اس ندارند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در پایان اظهارداشت: ارتقای فرهنگ ترافیك و آموزش و آگاه سازی نیاز امروز كشور است و راننده نقش مهمی در كاهش تصادفات دارد كه باید اطلاع رسانی در این زمینه انجام شود.

دسترسی سریع