سرپرست اورژانس كشور؛ هر ساعت 2 نفر در حوادث ترافیكی جان خود را از دست می دهند/ انتقال 50 تن دارو به مناطق زلزله‌زده

سرپرست اورژانس كشور با اشاره به اهمیت مقاومت ساختمان های بیمارستانی در حوادث، گفت: در زلزله كرمانشاه بیمارستان ها تخریب یا بلااستفاده شد و جامعه مهندسین باید پاسخگو باشد.

1396/09/20
|
15:10

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر پیرحسین كولیوند در «اختتامیه نخستین جشنواره پیشگیری از سوانح و حوادث» گفت: ما به محض اعلام از وقوع زلزله بلافاصله عازم منطقه زلزله زده شدیم. تیم های واكنش سریع كه در مرزهای مهران برای خدمت رسانی به زائرین مراسم اربعین مستقر بودند را به محل اعزام كردیم و ظرف كمتر از یك ساعت بیش از صد دستگاه آمبولانس در محل حاضر شدند.

وی افزود: در كمتر از 20 ساعت پس از وقوع زلزله هفت هزار و 350 مصدوم را به كرمانشاه اعزام كردیم. بیمارستان های صحرایی ما از مناطق مرزی مهران مشغول جمع آوری و برگشت به محل بودند كه آنها را نیز به محل زلزله زده اعزام كردیم.

سرپرست سازمان اورژانس كشور ادامه داد: اوج همدلی و هم افزایی در میان دستگاه ها به ویژه نیروهای سپاه، جمعیت هلال احمر با سازمان اورژانس مشهود بود.

كولیوند با اشاره به ارسال دارو و فرآورده های خونی در ساعات اولیه زلزله گفت: تاكنون بیش از 50تن دارو به منطقه ارسال شده و تا این لحظه خون و فرآورده های خونی به میزان كافی وجود داشته است.

وی اظهار كرد: دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه نیز توانست در این مدت هزار .و 950 عمل جراحی را انجام دهد و تمام پیوندها با موفقیت انجام شد.

كولیوند همچنین افزود: از میان هفت هزار و 350 مصدوم آسیب دیده بیش از 2 هزار بیمار را از طریق امداد هوایی منتقل كردیم. ما توانستیم در همان 24ساعت اول شرایط بهداشتی و درمانی را در منطقه به حالت عادی برگردانیم.

كولیوند ادامه داد: روزانه بالغ بر 5 هزار نفر در بیمارستان های صحرایی این مناطق ویزیت می شدند و در صورت نیاز بیمار به كرمانشاه اعزام می شد. هم اكنون هر هفته یكی از دانشگاه های علوم پزشكی كشور موظف شده‌اند كه در منطقه زلزله زده حضور یابند و خدمات خود را ارائه كنند.

سرپرسی اورژانس كشور گفت: در زمان زلزله كرمانشاه، یكی از بیمارستان‌ها در سرپل ذهاب تخریب شده و قابل استفاده نبود. این در حالی است كه بیمارستان باید طوری ساخته شود كه در حوادث به ما كمك كند.

وی یادآور شد: بیمارستان اسلام آباد نیز قابل استفاده نبود. در حالی كه باید سازه‌های درمانی به نوعی ساخته شود كه در شرایط بحران بیشتر به مردم كمك كنند. این‌كه چرا سازه‌های بیمارستانی در زمان زلزله تخریب می‌شود را باید جامعه مهندسین بررسی كنند.

تا به امروز هنوز یك مورد بیماری واگیر در مناطق زلزله‌زده گزارش نشده است.

كولیوند در آخر یادآور شد: در هر ساعت 2 نفر در حوادث ترافیكی فوت شده و 5 نفر مصدوم می‌شوند و بسیاری از این مصدومین نیز ممكن است معلول شوند و نتوانند به محل كار خود بازگردند.

دسترسی سریع