سوءهاضمه به دلیل پرخوری در افطار و سحر

برخی افراد به خاطر اینكه دچار ضعف در روزه‌داری نشوند، در 2 وعده افطار و سحر پرخوری می‌كنند كه این موضوع باعث سوءهاضمه و سنگینی فرد می‌شود.

1403/01/14
|
08:30

پزشكان متخصص با اشاره به اینكه درهم خوری موجب تشدید سوء هاضمه می‌شود، افزود: علاوه براین مصرف انواع شربت به ویژه مصرف شربت و آب سرد در وعده افطار زمینه ایجاد ناراحتی‌های گوارشی را برای فرد ایجاد می‌كند بنابراین بهتر است فرد روزه دار، روزه خود را با نوشیندنی‌های گرم مانند چای یا شیر افطار كند.

در وعده افطار بهتر است از مصرف غذاهای غلیظ مثل حلیم و شله و حتی سوپ‌ها پرهیز شود، چرا كه می‌تواند باعث احساس سنگینی در فرد شود.
مصرف سالاد، ماست و ترشی همراه غذا موجب سو هاضمه می‌شود به خصوص اگر به عنوان مثال ماست با غذاهای گوشتی استفاده شود.

مصرف چای و هندوانه در وعده سحر به دلیل خاصیت مدر بودن آن توصیه نمی‌شود.

پیشنهاد می‌شود مصرف دوغ، شربت خاكشیر و سبزیجاتی مثل خُرفه در وعده سحر جایگزین آن شود.

یكی از مشكلات افراد روزه دار به خصوص در ماه‌های گرم سال، احساس تشنگی است.

برای مدیریت این حالت در فرد باید از مصرف غذاهای عطش اور در سحر مثل سرخ كردنی، سبزیجات تند، فلفل، سس‌ها پرهیز شود و جایگزین آن مصرف سالاد حاوی كاهو و كلم و آبلیمو و آبغوره تازه باشد.

دسترسی سریع