درآمد 1000 میلیارد تومانی از غربالگری غیراستاندارد جنین

سخنگوی وزارت بهداشت، از درآمد 1000 میلیارد تومانی ذی نفعان غربالگری غیراستاندارد جنین خبر داد.

1402/06/19
|
10:56

بعد از ماجرای محدودیت در تولید و توزیع كیت‌های غربالگری جنین كه با واكنش و تكذیب سخنگوی وزارت بهداشت همراه شد، حالا پدرام پاك آئین در تازه‌ترین اظهار نظر پیرامون غربالگری جنین، مدعی شده كه ذی نفعان غربالگری غیر استاندارد جنین، سالانه 1000 میلیارد تومان درآمد داشته اند كه حالا از این درآمد بی نصیب مانده اند.

وی ضمن تكذیب تولد نوزادان دارای ناهنجاری بعد از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت: سامانه‌های الكترونیك وزارت بهداشت، هیچ گونه افزایش در تولد نوزادان دارای ناهنجاری را از زمان اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به این سو نشان نمی‌دهند.

پاك آئین افزود: ذی نفعان غربالگری غیر استاندارد جنین، سالانه بیش از 1,000 میلیارد تومان درآمد از این محل كسب می‌كردند كه با اجرای قانون حمایت از خانواده و استانداردسازی غربالگری جنین، این سود را از دست رفته می‌بینند.

پیش از این نیز، سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به این مطلب كه از نظر وزارت بهداشت غربالگری جنین با رعایت استانداردها ممنوع نیست، گفته بود؛ در حال حاضر كیت‌های تشخیصی غربالگری با دقت كافی در اختیار مردم قرار می‌گیرد و كماكان برای كمك به سلامت مادر و جنین، از توزیع كیت‌های غیر استاندارد و غیر دقیق جلوگیری می‌شود.

در همین حال، حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران، راهكارهای مقابله با سقط غیرقانونی را نیازمند بررسی‌های علمی عنوان كرد و گفت: با اقداماتی مانند آموزش احكام شرعی، عوارض و عواقب سقط و مشاوره روان‌شناسی حمایت از خانواده‌ها و به‌كارگیری روش‌های قانونی می‌توانیم از سقط‌جنین پیشگیری كنیم.

وی با اشاره به نقش غربالگری در سقط‌جنین، افزود: بهتر است از افراط و تفریط در این امر پرهیز كنیم و فرزندان سالمی به دنیا آوریم كه برای خانواده و جامعه پربركت باشند.

دسترسی سریع