غذاهایی كه باعث تشنگی روزه‌داران می‌شود

متخصص طب سنتی گفت: به روزه‌داران توصیه می‌شود در ماه مبارك رمضان از مصرف غذاهای شور، پر ادویه و سرخ كردنی پرهیز شود.

1401/01/29
|
12:42

علیرضا یارقلی در خصوص تشنگی در ماه مبارك رمضان گفت: یكی از معضلات روزه داران در ماه مبارك رمضان احساس تشنگی زیاد است كه ناشی از افزایش حرارت و خشكی بیش از حد اندام‌های داخلی بدن مانند معده، مغز، كبد، قلب و ریه است.

وی افزود: به روزه داران توصیه می‌شود در ماه مبارك رمضان از خوردن غذاهای شور، سرخ كردنی، پر ادویه، تند و كنسروی و همچنین فست‌فودها پرهیز كنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینكه غذاهای گرم و خشك و همچنین پرخوری و درهم خوری نیز می‌تواند باعث تشنگی شود، خاطرنشان كرد: در خوردن مواد غذایی شیرین و قندهای مصنوعی باید پرهیز شود و روزه داران فعالیت بدنی سنگین، استرس و عصبانیت نیز نداشته باشند.

یارقلی با تأكید بر اینكه غذاهای كم چرب و همچنین ترش می‌تواند مانع تشنگی شود، اظهار داشت: در پختن غذاها از چاشنی‌هایی مانند آب نارنج، آلو بخارا، آبلیموی تازه و رب انار در وعده سحری (برای افرادی كه مزاج گرم دارند) استفاده شود و مصرف میوه‌جات و سبزیجات نیز به میزان كافی با توجه به مزاج و دو ساعت بعد از افطار به روزه داران توصیه می‌شود.

به گفته وی، آب و نوشیدنی‌هایی مانند ماءالشعیر طبیعی در فاصله بین افطار و سحر و همچنین فالوده سیب با فاصله از افطار و تخم خرفه نیم كوب خیسانده در دوغ نیز توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی به دلایل یبوست در روزه داری اشاره و تصریح كرد: كاهش حركت روده‌ها و مصرف كم مایعات و استفاده كم از مواد غذایی فیبر دار و نداشتن تحرك بدنی از جمله دلایل یبوست در روزه داران است.

متخصص طب سنتی گفت: بهترین میوه‌ها از افطار تا سحر، خیار، سیب و آب سیب است كه با توجه به مزاج روزه داران توصیه می‌شود.

دسترسی سریع